Select Page

Polaganje vijenaca i mirna protestna šetnja u znak podrške obitelji Šantić

Polaganje vijenaca i mirna protestna šetnja u znak podrške obitelji Šantić

Danas je na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru otpočela mirna prosvjedna šetnja u znak podrške obitelji nestalog generala HVO-a, Vlade Šantića.

Prije točno 21 godinu general HVO-a, proglašen je nestalim, od tada, pa do dana današnjeg, njegova obitelj o njemu ne zna ništa. Upravo zbog te nepravde, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB i obitelj generala Šantića u Mostaru odlučili su organizirati prosvjednu šetnju.

santic2

Mirni mimohod započeo je polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima, a nakon toga više stotina građana uputilo se u mirni mimohod gradom.

Trenutno je blokiran promet na mostarskom “Rondou”.

santic4

Podsjetimo, general Šantić je posljednji put viđen u večernjim satima u hotelu “Sedra”, gdje je bio u društvu tadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića.

Svjedoci čije su izjave citirali lokalni mediji tvrde kako su Šantića iz hotela odveli pripadnici vojne policije 502. brigade Petog korpusa i od tada mu se gubi svaki trag.

Njegov sin Duje Šantić izišao je ovih dana u medije govoreći kako njegova obitelj samo želi pronaći posmrtne ostatke svog oca, muža,člana obitelji, i kako im je jedino potreban smiraj, te konačno rješenje njihove dugogodišnje patnje.

Prvi.tv

OGLASI

Loading