Select Page

Policija otkrila plantažu marihuane od 272. stabljike u Drinovcima kod Gruda

Policija otkrila plantažu marihuane od 272. stabljike u Drinovcima kod Gruda

Temeljem prikupljenih operativnih podataka i njihove analitičke obrade Uprava policije MUP-a ŽZH je zavela operativno-taktičku akciju kodnog imena “OPIJAT III”,s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanja u promet opojnih droga. Sukladno planiranim aktivnostima po predmetnoj akciji policijski službenici policijske Uprave Grude redovito su prikupljali operativna saznanja o osobama koje su sklone vršenju kaznenih djela iz članka 238. i članka 239. Kaznenog zakona F BiH te o lokalitetima na kojima su nasadi Cannabis Sativa.

Nakon izvršenih terenskih provjera utvrđeno je da se na lokalitetu “Površje” u mjestu Drinovci, općina Grude pronašli nasad stabljika Cannabis Sative, koji je stavljen pod nadzor operativno-taktičkom mjerom. U poduzimanju operativno-taktičkih mjera i radnji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave Grude, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a ŽZH i Specijalna policija Uprave policije MUP-a ŽZH.

Dana 17. srpnja 2016. godine oko 06.00 sati nasadu pristupa M.Š. starosti 59 godina kojeg policijski službenici lišavaju slobode, te ga sprovode u službene prostorije Policijske uprave Grude i nad njim je zavedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz članka 238. Kaznenog Zakona F BiH. Izvršenim očevidom je utvrđeno da su u nasadu zasađene 272 stabljike Cannabis Sative, koje su posječene, zapakirane i pohranjene u prostorije Policijske uprave Grude i služit će kao dokaz u kaznenom postupku. Obiteljska kuća osumnjičenog je stavljena pod policijski nadzor i nakon ishođenog naloga nadležnog suda izvršen je pretres. Imajući u vidu da se radi o povratniku isti je predan nadležnom tužitelju uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog provođenja hitnog postupka.

Sukladno članku 45. stavak 3. Zakona o kaznenom postupku F BiH o svim poduzetim mjerama i radnjama blagovremeno je izvješćivan dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH nastavljaju kontinuirano sa provođenjem akcije “OPIJAT III”, i u narednom razdoblju, a o budućim rezultatima javnost će biti blagovremeno izvještena, priopćili su iz MUP-a ŽZH.

OGLASI

Loading