Select Page

Popularni Šemso prijedlog 
za Predsjedništvo, prvi put ljevica ozbiljnije ulazi u RS

Popularni Šemso prijedlog 
za Predsjedništvo, prvi put ljevica ozbiljnije ulazi u RS

Na bošnjačkoj političkoj ljevici dulje vrijeme vlada velika nervoza, jednako kao i na desnici, a dodatno te odnose potkopavaju nesređeni računi u već unaprijed određenoj koaliciji SDP-a, Demokratske fronte, Naše stranke i drugih manjih stranaka, piše Večernji list BiH. No, očito je i kako postoji inflacija stranačkih kadrova pa se traže alternative kojima bi se pokušalo popraviti narušeni imidž u mandatu 2010. – 2014. godine. Tako je Gradski odbor Banja Luka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH predložio glumca Enisa Bešlagića, omiljenog glumca iz Bosne i Hercegovine koji je najviše “profitirao” ulogom Šemse u humorističnom serijalu “Naša mala klinika”.

Apel za mir

– Upravo uz suglasnost drugarica i drugova, prijedlog SDP-a Banja Luka za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda naš je glumac Enis Bešlagić. Ovo je čovjek koji može voditi naš narod u Sarajevu, u Banjoj Luci, u Mostaru – oglasili su se iz SDP-a Banja Luka na svom profilu na Facebooku uz objavljivanje emotivnog govora Bešlagića na dodjeli Večernjakova pečata 2016. godine. 
- Svi vi političari, kako u BiH tako i u regiji, morate znati da imate najveći teret na svojim leđima – da naša djeca čekaju hoće li biti ubijena ili će živjeti dalje i studirati u BiH i Europskoj uniji. To sve ovisi o vama, stoga ne tražite krivca u drugom i trećem, jer ako se vi ne možete dogovoriti među vama, ima možda ljudi koji se mogu dogovoriti – poručio je Bešlagić u govoru u TV prijenosu nakon što mu je tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner na manifestaciji u Mostaru uručio nagradu. Tadašnji govor pokazao je ljudsku veličinu ovoga glumca, no nakon toga imao je bitno manje angažmana u glumi. I dok Bešlagić ima golemu popularnost u BiH i regiji, i ne bi bio prvi u svijetu politike koji bi se uvukao s glumačkih dasaka, on zasigurno nema toliku popularnost unutar stranke gdje vrijede posve druge norme. Tako je Županijski odbor SDP-a Tuzla kao svoj prijedlog za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nominirao državnog parlamentarca Denisa Bećirovića.

Komšić poremetio

Zaključeno je kako je unutar županijske organizacije visok stupanj jedinstva, sa spremnošću da se motiviraju sve demokratske snage unutar društva kako bi se na predstojećem izborima promijenilo “morbidno, apatično i poludiktatorsko stanje koje pritišće Tuzlansku županiju i BiH”, navodi se u priopćenju Županijskog odbora SDP-a Tuzla. Bećirović je imao ambiciju i 2014. kandidirati se za člana Predsjedništva, no tada je središnjica ipak preferirala novinara Bakira Hadžiomerovića, dok je izbor stranke Željka Komšića bio Emir Suljagić. Ususret ovih izbora, planove ljevice djelomično je poremetio sam Komšić koji bi ponovno na hrvatsku fotelju.

Nakon njegove odluke SDP je odlučio predložiti više kandidata za člana Predsjedništva iz reda triju naroda. Prema sadašnjem raspoloženju, kao kandidat ove stranke u RS-u mogao bi biti Vojin Mijatović. Mijatović je bio zamjenik ministra civilnih poslova BiH, a podnio je ostavku na tu dužnost, napustio NDP Dragana Čavića i nakon toga pristupio u redove SDP-a BiH.

vecernji.ba

OGLASI

Loading