Select Page

POREZNA UPRAVA FBIH: Zapečaćeno 64 objekta, inspektori otkrili 81 neprijavljenog radnika i 41 objekt

POREZNA UPRAVA FBIH: Zapečaćeno 64 objekta, inspektori otkrili 81 neprijavljenog radnika i 41 objekt

Porezna uprava Federacije BiH izvršila je 11. ožujka na prostoru Federacije BiH ukupno 211 inspekcijskih nadzora, a bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, ugostiteljske i druge uslužne djelatnosti.
Kako je priopćeno iz ove uprave, u tijeku inspekcijskih nadzora, inspektori Porezne uprave FBiH su otkrili 81 neprijavljenog radnika i 41 objekt u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa, zapečećeno je 64 objekta i izdato 127 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 295.350,00 KM.

Porezna uprava zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

-Porezna uprava FBiH nastaviti će aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije radnim danima i u dane vikenda i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, ističu u ovoj upravi.

Pozivaju građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

vecernji.ba

OGLASI

Loading