Select Page

PORUKA ORGANIZATORA Koncert hrvatskim uznicima je isključivo skup potpore hrvatskoga naroda

PORUKA ORGANIZATORA Koncert hrvatskim uznicima je isključivo skup potpore hrvatskoga naroda

Koncert potpore hrvatskim uznicima u Haagu, na kojem će, uz ostale, nastupiti i Marko Perković Thompson, isključivo je skup potpore hrvatskoga naroda hrvatskim braniteljima i uznicima u Haagu, a nikako politički skup, kazano je u srijedu na konferenciji za novinstvo u Mostaru u povodu tog koncerta.

Koncert, koji se održava u organizaciji Udruge Hrvatsko Srce Nade-Mostar, pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje Hrvatskog Narodnog Sabora te Zaklade za pružanje pravne pomoći hrvatskim braniteljima HVO-a, najavljen je za 8. lipnja u 20 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Luka Prolić, član organizacijskoga odbora Udruge Hrvatsko Srce Nade kazao je kako iza koncerta ne stoji nitko, odnosno da je to “isključivo volja hrvatskog naroda da se ljudima koji su zadužili hrvatski narod kaže veliko hvala”.

Dodao je kako datum održavanja koncerta nema nikakve simbolike te da je sam program događaja glazbeni i da su organizatori odlučili isključivo pjesmom reći hvala.

Udruga, odnosno organizator ovoga koncerta, se unaprijed ogradila i osudila svaki čin zlouporabe ovoga događaja.

– Ako bilo tko bude htio zloupotrijebiti taj događaj i pokazati neke simbole koji nisu primjereni ni Hrvatima, kao ni svima onima koji žive u BiH, ili koji budu ugrožavali bilo koga, bit će udaljeni sa skupa – istaknuto je na konferenciji.

Slavko Marin iz Odjela za branitelje HVO-a Domovinskoga rata HNS-a kazao je kako je ideja za koju su se borili i zastupali optužnici u Haagu, ideja koja je bila potrebna hrvatskome narodu i koja je utemeljena na referendumskom pitanju za neovisnu BiH koju su Hrvati jednoglasno podržali.

Ustvrdio je kako se Hrvati i danas bore za pitanja koja su davala garanciju da će oni u ovoj državi biti politički ravnopravni.

Komentirajući osudu ovoga događaja od strane Političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), Slavko Marin je optužio neke medije da su prenoseći ovu informaciju predstavili to kao nešto što će urušiti BiH.

– Neće i zato smo i podržali ovu ideju. Koncept skupa je ljubav i pjesma te pomoć ljudima koji su u potrebi – komentirao je Slavko Marin.

Uz Marka Perkovića Thompsona, na koncertu će nastupiti i Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje, Marijan Knezović, samostalna vokalistica Lucija Šarčević iz Rame i drugi, prenosi Prvi.tv

poskok.info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading