Select Page

Poskoci briljirali u Zadru!

Poskoci briljirali u Zadru!

Na međunarodnom taekwondo natjecanju koje se u subotu 18.06.2016. godine održalo u zadarskoj sportskoj dvorani „Jazine“ okupilo se preko 500 natjecatelja iz Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U ukupnom poretku najuspješniji klub bio je TKD MARJAN iz Splita a odlično četvrto mjesto od 39 klubova koji su nastupili zauzeo je posuški taekwondo klub POSKOK. Posušani su nastupili sa 13 natjecatelja u kategorijama mlađih i starijih kadeta te juniora iznad zelenog pojasa gdje su najbolji bili posuški kadeti osvojivši prvo ekipno mjesto u svojoj konkurenciji do crvenog pojasa sa 3 zlatne i 3 brončane medalje. U konkurenciji juniora i juniorki iznad plavog pojasa poskoci su zauzeli 3 mjesto osvojivši 2 zlatne i 1 brončanu medalju. Za najboljeg kadeta do crvenog pojasa proglašen je posušak Ilija Jukić koji je kroz 4 borbe deklasirao svoju konkurenciju.

017-IMG_0429

U konkurenciji do zelenog pojasa nastupilo je 9 „poskoka“ koji su ostvarili izvrstan rezultat. Mlađe kadetkinje su zauzele ekipno 2 mjesto, kao i limači i limačice (2008 i 2009) sa osvojene 3 zlatne, 3 srebrne i 4 brončane medalje.
Posuški „poskoci“ osvojili su ukupno 19 medalja. Zlatne su osvojili juniori David Bašić (-48) i Karlo Galić (+78), kadeti Igor Gavrić (-41), Ilija Jukić (-45) i Petar Tomić (+65), mlađa kadetkinja do 51 kg Franka Sabljo i limači Dominik Jukić (-33) te Marija Bago (-36). Srebrne medalje osvojili su mlađe kadetkinje Rafaela čutura (-36) i Manda Pekas (-39) te limač Luka Kraljević (-23). Brončane medalje su osvojili juniorka do 49 kg Mihaela Senjak, kadeti Josip Miličević (-36), Slavo Jukić (-41), Matej Bešlić (-45), mlađi kadeti Patrik Tokić (-51), Klara Grubišić (-30), Antea Kraljević (-33) te Anamaria Jukić u kicku.

104-IMG_0626

“Osim Europskih sveučilišnih igara na kojima će za Mostarsko Sveučilište nastupiti naša seniorka Martina Kovač u sportskoj borbi i ja kao trener ovo je bilo posljednje natjecanje u prvom dijelu sezone. Nastupili smo na 10 natjecanja gdje smo osvojili više od 150 medalja i 30 pehara i mogu reći da je iza nas jako uspješna natjecateljska polu sezona. Na ovom natjecanju u Zadru svi naši natjecatelji su imali jako dobar nastup a za to su osim trenera zaslužni svakako i roditelji koji prate i pomažu te su velika podrška Klubu. U Klubu mamo jako dobru mladu ekipu natjecatelja ali i seniore koji su trenutno najbolji u BiH. U klubu će se treninzi odvijati do kraja Srpnja u ljetnim terminima a nakon 15 dana kolektivnog odmora slijede bazične pripreme naših natjecatelja za drugi dio sezone gdje nas očekuje nekoliko važnih natjecanja.” – kazao je za naš portal trener Petar Boban.

OGLASI

Loading