Select Page

Tomislav Karamarko: Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a!

Tomislav Karamarko: Podnosim ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a!

Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, objavio je na današnjoj konferenciji za novinare. Rekao je da je stranci obećao da će uspjeti formirati saborsku većinu te da u tome nije uspio. – Smatram da ovime otvaram mogućnost za jedan novi impuls – naglasio je Karamarko.

Danas je održana i sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj, koliko se doznaje, nisu doneseni nikakvi konkretni zaključci. Član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović rekao je danas da bivšem šefu stranke ne duguje ništa te da novi predsjednik mora biti istinski domoljub koji ima mentalitet pobjednika.

Podsjetimo, HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković jučer je najavio da će se kandidirati za novog šefa HDZ-a, a potporu mu je dao kolega europarlamentarac Davor Ivo Stier.

Tijek događaja pratite u nastavku:

14.30 sati – Karamarkovu ostavu komentirao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. -Ostavka predsjednika HDZ-a bila je potpuno očekivana. Ovom ostavkom Tomislava Karamarka uklonjena je jedina prepreka za suradnju i koaliciju HDZ-a i MOST-a, ako ne prijeizbornog, onda sigurno nakon parlamentarnih izbora koji slijede. Mislim da su sada i hrvatski građani i hrvatska javnost potpuno svjesni da je glas za MOST glas za HDZ- poručio je Vrdoljak.

13:20 sati – Nakon sjednice Predsjedništva Tomislav Karamarko nije bio raspoložen za izjave. Novinarima je tek kazao da su razgovarali o njegovoj neopozivoj ostavci.

Na upit što su njegovi stranački kolege rekli na ostavku, Karamarko je odgovorio u svom stilu ‘Neću ih ja cinkat’. Novinare je zanimalo i koja je Karamarkova buduća pozicija u stranci te je li on sad običan član stranke. -Ja sam posve neobičan član stranke jer sam bivši predsjednik- kazao je Karamarko.

12.40 sati – Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je nakon sjednice Predsjedništva da se Karamarka nikada nije odrekao, niti će ga se ikada odreći.

12.30 sati – Darko Milinović, član Predsjedništva HDZ-a izjavio je danas kako “deset tisuća članova HDZ-a Ličko-senjske županije želi imati na čelu HDZ-a istinskoga domoljuba, istinskoga HDZ-ovca, čovjeka koji iza sebe ima mentalitet pobjednika, čovjeka koji zna kako stranka treba funkcionirati u ovo vrijeme, čovjeka koji je prihvatljiv općoj javnosti i čovjeka koji će znati povesti HDZ u iduće pobjede”, budući da, smatra, HDZ kao stranka nema pravo na pogrešku. Više pročitajte OVDJE.

12.00 sati – Karamarko se nakon ostavke oglasio na Facebooku. – Ovim činom želim potaknuti stranku da pronađe nova rješenja te da i dalje dokazuje kako je bila i ostala pobjednička stranka – napisao je Karamarko. Što je poručio svojim nasljednicima, pročitajte OVDJE.

10.30 sati – Na upit novinara tko ga je najviše od stranačkih kolega razočarao i zbog čega danas nitko nije uz njega Karamarko je rekao da još uvijek ima dosta kolega koji mu pružaju podršku.

– Rekao sam im da ću danas ovdje biti sam, ja sam jedini predsjednik i ja jedini dajem ostavku. Ovo je individualni čin – objasnio je Karamarko.

10.25 sati – Karamarko je odbacio navode da bi Vlada opstala da se on ranije povukao. – Politički protivnici će uvijek tako govoriti. Vlada je bila disfunkcionalna, meni je najviše smetalo ignoriranje HDZ-a u toj kombinaciji, nismo imali pristup bitnim odlukama, bitna ministarstva su uzeli mostovci. Nisam mogao dopustiti da stranka bude ponižena – izjavio je Karamarko. Kazao je i da je HDZ srušio svoju Vladu. – To zvuči ružno, ali ta Vlada nije mogla funkcionirati i ja ostajem kod toga. Ja sam tu prvi i ja sam taj koji snosi odgovornost – naglasio je još jednom Karamarko.

Na pitanje misli li da će biti isključen iz stranke, Karamarko je rekao da za tim nema potrebe. – Pokušat ću sa strankom biti u dobrim odnosima – rekao je.

Vezani članci
karamarko
DAVOR IVANKOVIĆ
HDZ si ne može dopustiti kolektivno političko samoubojstvo
21.6.2016
komentari: 11
Tomislav Karamarko
ŽIVOTNA PRIČA
Karamarkov uspon i pad
20.6.2016
komentari: 0
U SDP sam se učlanio ogorčen zbog Sanadera. Kada je 2011. SDP došao na vlast i nije napravio ništa, poslao sam ispisnicu
ANTE PRANIĆ:
‘Okupili smo se iz revolta, a imamo i bivših članova HDZ-a i SDP-a’
21.6.2016
komentari: 13
10.20 sati – Odgovarajući na pitanja novinara na press konferenciji, Karamarko je rekao da ne vidi nikoga kao novog predsjednika i da se nada da će biti više kandidata. – Svojim nasljednicima želim da rade dobro i da budu uspješni. U ove četiri godine stranka je dobila dignitet i “mišiće” i dao Bog da tako nastave i dalje – rekao je Tomislav Karamarko.

10.15 sati – Nakon ostavke vjerujem da će doći do novih rješenja za koja želim da budu pozitivan vjetar u leđa naše stranke. Jučer nisam dao ostavku jer sam imao nekih tehničkih problema. Ovo ne radim pod nikakvim pritiskom iako je politika prljavi posao, a ne bi trebao biti – kazao je Karamarko i zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali protekle četiri godine.

10.10 sati – Tomislav Karamarko podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a. – Moja dužnost je da vas obavijestim o onome što danima visi u zraku, podnosim ostavku na mjestu predsjednika HDZ-a – poručio je Karamarko. – Razlozi su jasni i višeslojni. Obećao sam stranci da ću uspjeti formirati saborsku većinu, nisam uspio i mislim da je normalno u civiliziranom svijetu da se snosi odgovornost – rekao je Karamarko. Dodao je i da se smatra odgovornom osobom te da njegova stranka mora ići dalje i pobjeđivati. – Smatram da ovime otvaram mogućnost za jedan novi impuls – naglasio je Karamarko.

OGLASI

Loading