Select Page

POSKOCI NA TURNEJI VUKOVAR – ZAGREB OSVOJILI PREGRŠT MEDALJA

POSKOCI NA TURNEJI VUKOVAR – ZAGREB OSVOJILI PREGRŠT MEDALJA

Protekli vikend je u Republici Hrvatskoj bio u znaku taekwondoa.

U subotu 24.11.2018. u Vukovaru održao se međunarodni taekwondo turnir “7.Vukovar open – Kup branitelja 2018” na kojem je nastupilo 280 sportaša iz 29 klubova Hrvatskog taekwondo saveza i taekwondo klub “Poskok” iz Posušja kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine. Posuški su poskoci nastupili sa 9 sportaša u sportskij borbi te su se izborili za 8 medalja, i to 4 zlatne, 1 srebrnu i 3 brončane. Osim zlatnih medalja nagradne pehare za najbolje borce u svojim uzrastima dobili su posušani Antea Kraljević u kadetkinjama te Karlo Galić u seniorima. Zlatne medalje također su osvojili Marta Grubišić i Mate Dragoja, srebrnu Luka Kraljević a brončane Lucija Miličević, Klara Grubišić i Sara Grubišić dok je Filipa Bašić tjesno izgubila u borbi za medalju. Ekipni pobjednik turnira je bio Susedgrad Sokol Zagreb sa 104 osvojena boda, na drugom mjestu Zaprešić sa 54 boda, na trećem Hrvatski nacinalni tim sa 41 bod, na četvrtom Poskok Posušje – BiH sa 40 bodova i na petom Sajnami Vinkovci sa 35 bodova.

U nedjelju 25.11.2018. godine u Zagrebu održao se “20. Jastreb open 2018”, najveći međunarodni taekwondo turnir u regiji na kojem se okupilo više od 1000 natjecatelja iz preko 80 klubova iz 13 država. Natjecanje se održalo u Areni Zagreb a iz Vukovara u nastavku turneje na ovo natjecanje, sa istim timom, nastupili su posuški “poskoci”. Konkurencija je bila brojna i kvalitetna a najuspješniji poskok na ovom natjecanju bio je Mate Dragoja koji je u disciplini formi osvojio zlatnu medalju. Ništa manje uspješni bili su Sara Grubišić sa osvojenim srebrom u disciplini formi i Lucija Miličević i Klara Grubišić sa osvojenim srebrom u sportskoj borbi. Brončane medalje u sportskoj borbi osvojili su Marta Grubišić, Luka Kraljević i Karlo Galić dok su Antea Kraljević i Filipa Bašić usprkos dobrom nastupu izgubile za medalju. Na natjecanju je sudio i sudac iz Posušja Danijel Boban.

Poskoke je na ovu turneju vodio glavni trener kluba Petar Boban uz pratnju i podršku roditelja i sponzora Rent ‘a car BGL COMMERCE i KROR d.o.o. kojima se uprava kluba i djeca zahvaljuju.

“Ovo nam je prvi put da radimo ovakvu turneju i nestupamo dva dana za redom sa istom ekipom na 2 različita turnira u različitim mjestima. Imali smo želju posjetiti oba turnira ali i isprobati ekipu kako će reagirati na ovakve uvjete. U Vukovar smo otišli prije svega odati počast braniteljima Vukovara, onim još uvijek živima ali još više onima koji su položili svoje živote u obrambenom domovinskom ratu za Vukovar, Hrvatsku i hrvatski narod, ali i svim ostalim nevinim žrtvama rata i Vukovara. Također nas veže i prijateljstvo sa taekwondo klubom Otok na čelu sa g. Josipom Ilijevićem kojem se zahvaljujem na odličnom domaćinstvu. Većini djece i polovici roditelja je ovo bio prvi posjet Vukovaru i sportski rezultati su bili u drugom planu ali su bili jako dobri. Posjetili smo sva mjesta mučenja i stradanja u Vukovaru i upoznali našu djecu sa strahotama rata te hrabrosti i ljubavi za domovinu koja je bila potrebna hrvatima u tim ratnim vremenima.

Nakon završenog turnira u Vukovaru produžili smo u Zagreb gdje smo nastupili na sigurno najspektakularnijem taekwondo turniru od kada mi nastupamo. Dali smo priliku našim mladim sportašima da prvi put nastupe u prelijepoj Areni Zagreb i predstavljaju naš klub i Općinu Posušje ondje gdje nastupaju samo najbolji, da uživo gledaju najbolji demo tim na svijetu koji je doša iz daleke Koreje ali smo i testirali njihovu hrabrost i želju za sportskim natjecanjem. Iako su bili već iscrpljeni i umorni od predhodnog dana pokazali su još veću želju za natjecanjem i pobjedama tako da u narednom vremenu možemo očekivati jako dobre rezultate. U subotu nas očekuje nastup na Prvenstvu Herceg Bosne u Fojnici gdje će im ovo iskustvo puno pomoći pa očekujemo odlične rezultate. Hvala roditeljima i sponzorima na potpori jer bez njih sve ovo nebi bilo moguće.”-Petar Boban, trener.

OGLASI

Loading