Select Page

POSKOCI USPJEŠNI NA VUKOVAR OPENU – MIHAELA SENJAK ZLATNA

POSKOCI USPJEŠNI NA VUKOVAR OPENU – MIHAELA SENJAK ZLATNA

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je na ovogodišnjem „Vukovar openu 2015“, memorijalnom taekwondo turniru koji se održao u Vukovaru 21.11.2015 godine u čast žrtava Vukovara 1991 godine. Turnir se održao u sportskoj dvorani u Borovu Naselju a okupilo se više od 400 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se natjecali u disciplinama sportske borbe i kickova. Natjecanje je svečano otvorio veleposlanik republike Koreje u Hrvatskoj a visoki pokrovitelj je bila predsjednica države gđa. Kolinda Grabar Kitarović.

IMG_7673

Poskoci su imali jako uspješan natjecateljski dan u Vukovaru gdje su nakon obilaska znamenitosti herojskog grada i odavanja počasti žrtvama rata sa šest natjecatelja izborili se za 6 medalja. Najuspješnija je bila juniorka do 49 kilograma Mihaela Senjak osvojivši zlato. U kategoriji juniorki do 63 kilograma nastupila je Lucija Bašić koja kroz dvije uspješne pobjede dolazi u finale gdje gubi zbog jako upitnih odluka sudaca i osvaja srebro. Srebro je osvojio i Slavo Jukić, mlađi kadet do 39 kilograma i Kristian Miličević senior preko 87 kilograma. Broncom su se okitili mlađi kadeti do 43 kilograma Matej Bešlić i Ilija Jukić koji je bio favorit u toj kategoriji ali zbog ozljede nakon pobjede u prvoj borbi mora odustati od daljnjeg natjecanja. Poskoke je vodio trener Petar Boban uz tehničku podršku roditelja a sponzori ovog natjecanja su bili stalni sponzori kluba BGL  COMMERCE, EUROMATERIJALI, AGROCENTAR MUKINJE, STR PERLA i ATELIJER JUKIĆ.

IMG_7743

Petar Boban, trener

Nastup na ovom turniru za nas više je od samog sportskog natjecanja. Nastupom na „Vukovar openu“ želimo biti dio obilježavanja obljetnice na žrtvu Vukovara 1991 godine. Želimo da naši mladi sportaši upoznaju Vukovar i njegove znamenitosti te se upoznaju sa događajima i mjestima stradanja Hrvata Vukovara u Domovinskom ratu. Ovo je treći put da nastupamo u Vukovaru i naši sportaši su bili jako uspješni i usprkos ozljedama svi su se izborili za medalje. Zahvaljujem se sponzorima koji su nam omogućili odlazak u Vukovar i svima koji daju podršku našem klubu. Slijedeći vikend nas očekuje nastup u Zagrebu na „Jastreb openu“ a nakon toga ispiti za učeničke pojaseve te kratki predah za božićne i novogodišnje praznike.

Posušje.net

OGLASI

Loading