Select Page

Mostar: Planinarski savez Herceg-Bosne proslavio 20. rođendan

Mostar: Planinarski savez Herceg-Bosne proslavio 20. rođendan

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, održana je Svečana akademija prigodom obilježavanja 20 godina utemeljenja Planinarskog saveza Herceg Bosne, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

„Svim članovima Planinarskog saveza Herceg Bosne čestitam na uloženom trudu u rad Saveza, a svim planinarskim savezima čestitam na osnivanju Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine, koji pridonosi većoj suradnji s planinarskim savezima u BiH i planinarskim udruženjima iz drugih zemalja.

img_6065_resize_165428

Također, Planinarskom savezu Herceg Bosne čestitam na ponosnom nošenju naziva „Herceg Bosna”, naziva institucionalnog organiziranja hrvatskog naroda u BiH, koje je temelj i Federacije i Bosne i Hercegovine, kroz Washingtonski i Daytonski mirovni sporazum.

Želim Vam još puno uspjeha u radu Planinarskog saveza Herceg Bosne, puno uspjeha u radu Planinarskog saveza BiH i kroz međunarodne organizacije, a svim planinarkama i planinarima želim da osvoje sva dostupna brda i planine, bezbroj prelijepih slika u Vašim očima, i sreću i radost svima vama.”, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

img_6023_resize_165447

Predsjednik Planinarskog saveza Herceg Bosne Branko Bago izložio je svečani referat o dvadesetogodišnjem radu Saveza, te, u znak zahvalnosti za visoko pokroviteljstvo i potporu radu Saveza, uručio prigodan dar predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

Na kraju svečanosti, uručene su zahvalnice i spomen diplome najzaslužnijim pojedincima i planinarskim društvima.

 

OGLASI

Loading