Select Page

“Posušani” igrali u finalu 4. Svjetskog prvenstva hrvatskih klubova izvan Domovine

“Posušani” igrali u finalu 4. Svjetskog prvenstva hrvatskih klubova izvan Domovine

Momčad Croat San Pedro iz SAD-a pobjednik je 4. Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatskih nogometnih klubova izvan Domovine, koje je ovog tjedna, od ponedjeljka do petka, igrano u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U fantastičnoj finalnoj utakmici odigranoj u petak uvečer na igralištu sv. Josipa Radnika u Sesvetama kod Zagreba, Croat San Pedro je titulu najboljeg kluba u hrvatskom iseljeništvu odnio pobjedom nad favoriziranom momčadi Croatije iz Toronta.

Za Croatiju su nastupali Posušani Zvonimir Begić i Ivan Čutura, prvi topnik HŠĶ Posušje Jure Glavina, a u stručnom stožeru bio je fizioterapeut Josip Jukić, te Luka Gavran koji je nastupao za Croat San Pedro.

Pobjednik iznimno zanimljive i uzbudljive utakmice dobiven je nakon izvođenja jedanaesteraca. U regularnom dijelu utakmica je završila rezultatom 2:2 (1:1). Croatia Toronto je dva puta vodila ali su Hrvati iz Kalifornije oba puta stizali rezultat. Kod izvođenja jedanaesteraca igrači momčadi Croat San Pedro su bili spretniji i sretniji te su po prvi put osvojili titulu najbolje hrvatske momčadi izvan Domovine.

U utakmici za 3. mjesto nogometaši NK Pajde Möhlin deklasirali su reprezentaciju Hrvata iz Vojvodine s čak 8:0. Momčad Hrvata iz Australije, Canberra je u utakmici za 5. mjesto savladala momčad Slavonije iz Berna s visokim rezultatom od 6:3.

Tako redoslijed momčadi na ovom 4. po redu Svjetskom prvenstvu hrvatskih nogometnih klubova izvan Domovine i hrvatskih nacionalnih manjina izgleda: 1. Croat San Pedro, 2. Croatia Toronto, 3. Pajde Moehlin, 4. Reprezentacija Hrvata iz Vojvodine, 5. Canberra; 6. Slavonija Bern.

Nakon finalne utakmice upriličena je ceremonija proglašenja pobjednika. Pobjednički pehar kapetanu momčadi Croat San Pedro uručio je Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Na kraju 4. Svjetskog prvenstva uručena su priznanja i pehari najboljim pojedincima turnira. Pehar za najboljeg igrača turnira uručen je Stefanu Lazarevskom iz pobjedničke momčadi Croat San Pedro. Najbolji strijelac turnira je Jure Glavina iz momčadi Croatia Toronto dok je za najboljeg vratara proglašen Luka Gavran iz Croat San Pedro. Pehar za Fair Play uručen je reprezentaciji Hrvata iz Vojvodine.

Fenix-magazin/MD/Ivan Barišić / Foto: Ivan Barišić i Dražen Patarčić (HNS)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading