Select Page

Hrvatica iz Rumunjske najljepša! Prva pratilja Hrvatica iz Mađarske, druga iz Perua

Hrvatica iz Rumunjske najljepša! Prva pratilja Hrvatica iz Mađarske, druga iz Perua

Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasiciiz Rumunjske.

Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH postali su hrvatski i bosanskohercegovački brend, a uspjeh projekta i večeras je potvrđen u Tomislavgradu.

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske, te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini.

Nakon toga je uslijedio spektakl i izbor najljepše, te revija tradicijske odjeće, a najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasiciiz Rumunjske.

Prva pratilja je iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.

Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta bili su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. Upravo je predsjednik HNS-a Čović uručio glavnu nagradu pobjednici. Ove godine su sudjelovale 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. Voditelj programa bio je Frano Ridjan, a gošća večeri Žanamari Peršić.

Vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading