Select Page

Posušanin Ćiril Zovko otvorio svoj peti hotel s pet zvjezdica

Posušanin Ćiril Zovko otvorio svoj peti hotel s pet zvjezdica

Dubrovačka tvrtka Importanne Hotels&Resort otvorila je peti hotel u nizu u Dubrovniku, s kojim je zaokružila investicijski ciklus u izgradnju pet “five stars” hotela na Babinu Kuku. Kompleks je u vlasništvu Posušanina sa zagrebačkom adresom, Ćirila Zovke.

Hotel ima 81 luksuzno uređene sobe s panoramskim pogledom na more i dubrovački arhipelag te dva a la carte restorana La Castille i Zoë i jedini otvoreni “rooftop” bazen u cijelom Dubrovniku.

U kompaniji ne otkrivaju visinu investicije.

Importanne Hotels & Resort sastoji se od pet hotela u Dubrovniku, Neptun, Ariston, Royal Palm, Royal Princess i Royal Blue. Resort uključuje i Villu Elita.

Nakon ekspanzije u trgovini i obnovi Importanne galerije u Zagrebu, Zovko je uglavnom usmjeren na investicije u turizmu, ne samo u Dubrovniku, no zasad nije poznato gdje će se realizirati novo ulaganje, piše Poslovni dnevnik.

Posuški korijeni

Vlasnik ovog luksuznog resorta u Dubrovniku na Babinom kuku je poduzetnik Ćiril Zovko, koji živi i radi u Zagrebu, no rođen je u Posušju, u Vinjanima. Svoj radni vijek uglavnom je proveo u Kanadi u Torontu gdje je otišao nakon završene srednje škole. Nakon nekoliko teških prvih godina u Kanadi, uspio je završiti elektrotehnički fakultet na kojem je i doktorirao. Svoje bogatstvo stekao je u Kanadi sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Devedesetih godina svoj kapital, ali i obitelj odlučio je vratiti u Hrvatsku. U tom desetljeću u Zagrebu je podigao i otvorio dva kapitalna objekta – Importanne centar na Glavnom kolodvoru i Galeriju na Iblerovu trgu. Početkom 2000ih započeo je s projektom Importanne Hotels&Resort u Dubrovniku koji kada je kupio, imao je tek jedan hotel Neptun s tri zvjezdice.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading