Select Page

U Münchenu 222 krizmanika i ukupno 3.000 Hrvata na svetoj krizmi

U Münchenu 222 krizmanika i ukupno 3.000 Hrvata na svetoj krizmi

U crkvi svetog Mihaela u Münchenu, koja je veoma važna za Bavarce jer je u njoj sahranjena bavarska kraljevska obitelj, okupilo se 3000 Hrvata na proslavi sakramenta potvrde.

U subotu, 25. svibnja biskup Ivica Petenjak slavio je svetu misu u crkvi svetog Mihaela u centru Münchena za vrijeme koje je podijelio sakrament svete potvrde 222 krizmanika koji se okupljaju pri Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca, prenosi Bitno.net.

U koncelebraciji su bili svećenici franjevci iz Sinjske provincije Presvetog Otkupitelja, dušobrižnici župe, a okupilo se oko tri tisuće Hrvata koji žive na području ovog grada.

U toj crkvi, koja je veoma važna za Bavarce jer je u njoj sahranjena bavarska kraljevska obitelj, svake se nedjelje okupljaju Hrvati na svetoj misi u 12:30 sati. Osim te centralne mise, Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca slavi svake nedjelje još sedam svetih misa na hrvatskome jeziku.

Dan ranije, 24. svibnja, u crkvi svetog Pavla, biskup Petanjak nazočio je susretu za krizmanike, njihove roditelje i kumove, a potom je uslijedila i pojedinačna sveta ispovijed.

Zajednica katolika u Münchenu najbrojnija je hrvatska katolička župa u cijelome svijetu.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading