Select Page

Posušanin Danijel Galić osvajač prve CIO nagrade u BiH

Posušanin Danijel Galić osvajač prve CIO nagrade u BiH

Danijel Galić, voditelj IT odjela tvrtke Violeta d.o.o., iz Posušja i Adnan Strojil, šef IT službe JP Autoceste FBIH d.o.o. iz Mostara  dobitnici su prvih nagrada koje je IDC Adriatics sinoć na gala večeri u hotelu Sarajevo dodijelio najboljim CIO-ima (direktorima informatike) i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini.

danijel galic 1

Stručni sud u sastavu Semir Ibrahimović (Bosnia Bank International), Timur Gadžo (ZIS KS) i Faruk Smajević (VGT Osiguranje) odlučio je da nagradu u konkurenciji projekata provedenih u privatnim poduzećima, stručni sud je nagradu dodijelio projektu “Putnička prodaja i unaprjeđenje serverske infrastrukture” koji je ispred poduzeća Violeta prijavio njihov voditelj IT odjela Danijel Galić. Unaprjeđenje odnosno virtualizacija servera u ovom poduzeću provedena je zbog kontinuiranog povećanja broja servera potrebnih za razne sustave koje Violeta koristi te sve teže nadogradnje stand-alone servera. Pobjednički projekt odnosi se i na implementaciju aplikacije za putničku prodaju koju koristi 160 djelatnika Violete. Pomoću ove aplikacije olakšano je izravno slanje narudžbi od kupaca kao i razmjena informacija djelatnika na terenu i voditelja prodaje.

danijel galic 3

Galić: Najteže dočarati ljudima što će dobiti

“Najteže u u projektu je bio dočarati ljudima da je to za njih korisno, ukazati zapravo šta time dobivaju. To je meni jedna od glavnih stvari koje potenciram, kada uvodim neki novi projekat. Dakle, šta će ljudi dobiti i šta će firma dobiti. Generalno, ovim projektom smo dokazali da je puno lakše raditi na terenu,da imaju puno više informacija jer lakše dolaze do njih”, kazao je Galić, dodajući da mu nagrada puno znači jer će sada biti puno lakše upravi predstaviti i dokazati prednosti nekih projekata kada struka stoji iza tebe.

danijel galic 4

Uz brojne nominirane, na dodjeli nagrada bili su nazočni i Jan Siroky, potpredsjednik IDC-a i regionalni direktor za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike te Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa koja je u svom pozdravnom govoru istaknula kako velik broj prijava za ovu nagradu pokazuje važnost koju nagrada ima za IT sektor u BIH.

Posušje.net/ekapija.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading