Select Page

Učenici i djelatnici OŠ Franice Dall’era boravili u Đakovu u sklopu implementacije projekta prekogranične suradnje

Učenici i djelatnici OŠ Franice Dall’era boravili u Đakovu u sklopu implementacije projekta prekogranične suradnje

Nakon što su za blagdan svetoga Luke u Zagorju, Viru i Posušju boravili djelatnici i učenici OŠ Budrovci iz Đakova, partner školi Franice Dall’era u Viru na projektu „Naš vrt-izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu“, učenici i djelatnici OŠ Franice Dall’era Vir tijekom petka i subote, 10. i 11. studenoga bili su u uzvratnom posjetu Osnovnoj školi Budrovci u Đakovu. Podsjetimo, riječ je o projektu koji je dobio sredstva kroz Program prekogranične suradnje RH i BiH, a kojega realiziriraju OŠ Franice Dall’era Vir i OŠ Budrovci iz Đakova. Projekt škola ,,Naš vrt – izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu” našao se među 70 najboljih odabranih projekata i u vrijednosti je od 17. 873 eura.

Nakon lijepog dočeka, Ivan Jukić, ravnatelj škole u Budrovcima kratko je upoznao goste iz Posušja s predviđenim aktivnostima. „Po njihovom običaju, na taj dan odaje se počast i pale svijeće za poginule branitelje iz Budrovaca. Ravnatelj je podijelio svijeće učenicima, uputili smo se na trg ispred škole gdje je bilo polaganje vijenaca i molitva za branitelje koju je predvodio don Neđo Krešić, župnik u Vinjanima i Zagorju u Posušju“, kazali su nam iz OŠ Franice Dall’era Vir.

Potom je ravnatelj Jukić upoznao goste s obilježjima i značajkama vezanim za školu. Od 11 i 30  sati učenicima su počele edukativne radionice koje su pripremili njihovi profesori i učenici.  Teme radionica bile su: obnovljeni izvori energije, robotika, 3D printanje i alati u tehničkoj kulturi. „Kroz naš zajednički projekt, partneri su obnovili postojeću opremu za navedene radionice, a u nastavku naše suradnje i mi se nadamo istoj opremi za našu školu“, kazali su nam iz škole u Viru nakon povratka iz Budrovaca. Oko 14 sati prvoga dana boravka počele su pripreme za izložbu radova i projekata za ,,10. školski sajam plodova”. U 15 sati bilo je otvorenje sajma, tada su članovi žirija iz Srednje ekonomske škole Đakovo po strogim kriterijima bodovali projekte.

„Našu školu učenici su predstavili izvornim plesovima Hercegovine u narodnim nošnjama i recitacijom ,, Hercegovino moja” na zavičajnom govoru. „Po završetku priredbe ocjenjivački žiri proglasio je pobjednike za sve kategorija, a u kategoriji predmetne nastave naša škola dobila je maksimalan broj bodova, te smo osvojili prvo mjesto“, kazali su nam iz OŠ Franice Dall’era Vir.

Drugi dan učenici i djelatnici škole u Viru provelu su u razgledavanju Đakova. „Hvala našim partnerima Osnovnoj školi Budrovci koji su nam pružili pažnju, ljubav, nova saznanja, ugodno druženje i sve ono što ovaj posjet čini nezaboravnim“, kazali su nam iz škole u Viru prepuni dobrih dojmova iz Đakova.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading