Select Page

Posušanke s reprezentacijom BiH nižu pobjede

Posušanke s reprezentacijom BiH nižu pobjede

Danas je u Hadžićima odigrano drugo kolo UEFA razvojnog turnira ženskih U-16 selekcija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Sloveniju rezultatom 3:1.

Ana Dumančić odigrala je cijeli susret, Ivana Dumančić prvo poluvrijeme, dok Lucija Landeka danas nije bila u kadru momčadi.

U prvom dijelu susreta, Slovenija je držala prednost sa 0:1, ali u drugom poluvremenu naša reprezentacija preokrenula je rezultat postigavši tri pogotka. Tamara Vukelić je prva zatresla mrežu u 57. minuti, dok je Ana Jurić druga dva gola postigla u 71. minuti i u sudijskoj nadoknadi.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Ariana Hafizović, Marija Mihaela Maslać (57. Lamija Bjelica), Ana Dumančić, Ana Daničić (85. Jovana Filipović), Ana Jurić, Uma Hadžihajdarević (59. Emilia Halilhodžić), Hana Mešan (46. Marija Maksimović), Ivana Dumančić (46. Hana Karačić), Emma Dervišević (46. Tamara Vukelić), Petra Kurešević (46. Jelena Blagojević), Nađa Cerić (46. Amina Krpo).

U drugom susretu turnira Ukrajina je pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 4:0. BiH i Ukrajina imaju po 6 bodova nakon dva kola, dok su Sjeverna Makedonija i Slovenija bez bodova

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećem kolu sastat će se sa Ukrajinom 22. aprila u 10:00 sati, a istog dana u 12:00 na programu je meč Slovenija-Sjeverna Makedonija.

NSBiH

OGLASI

Loading