Select Page

POSUŠJE: Dani hrvatskog jezika u Gimnaziji

POSUŠJE: Dani hrvatskog jezika u Gimnaziji

U Gimnaziji fra Grge Martića Posušje je povodom Dana hrvatskog jezika 15. ožujka 2017. godine održano školsko natjecanje mladih recitatora i literarno nadarenih učenika. Recitatori su samostalno birali pjesme koje će prezentirati, dok je teme za literarni rad unaprijed odredilo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa:

Skrivate li svoje lice pred nasiljem, tko će se onda suprotstaviti zlu?
Koliko mora, koliko zemalja. Hoću li naći za me jedno more, jednu zemlju gdje jutreno sunce sja na mom uzglavlju? (balada prognanika)
Volio bih da me voliš, da budem cvijet u tvojoj kosi. Ako si noć, ja ću biti zora i bljesak svjetlosti u rosi. (Jure Kaštelan)

Profesorice hrvatskog jezika Jasminka Petric, Marija Vučić, Ankica Gavran i Ivana Polić i ove su godine imale težak zadatak, prijavio se rekordan broj recitatora, a izbor najboljeg među pristiglim literarnim radovima nije im bio nimalo lak. Takvo bogatstvo lijepe riječi uvijek predstavlja izazov i zadovoljstvo pa je povjerenstvo donijelo sljedeću jednoglasnu odluku:

najbolja recitatorica je učenica 4.d odjela Mirna Bakula koja je izvela pjesmu Anima Croatorum Ivana Tolja, a autorica najdojmljivijeg literarnog rada je učenica 1.b odjela Vana Leko s temom „Koliko mora, koliko zemalja. Hoću li naći za me jedno more, jednu zemlju gdje jutreno sunce sja na mom uzglavlju?“

Njih dvije će predstavljati Gimnaziju na tradicionalnoj županijskoj manifestaciji Dani hrvatskog jezika koja se ove godine održava 30. ožujka 2017. u našem mjestu u organizaciji i domaćinstvu Srednje strukovne škole Posušje kao prošlogodišnje pobjednice.

Mirni i Vani želimo uspjeh te da svoju školu predstave u najboljem svjetlu, a u nastavku donosimo poredak sa školskog natjecanja u obje kategorije:

RECITATORI

Mirna Bakula, 4.d
Jana Čamber, 4.c
Karlo Vidović, 2.a (glazbena pratnja: Jure Širić, 3.c)

LITERARNI RADOVI

Vana Leko, 1.b
Iva Zlomislić, 4.c
Tomislav Jažo, 1.b

gfgm-posusje.com

OGLASI

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading