Select Page

POSUŠJE: Glazbeno-poetska večer u čast Matošu i Mažuraniću

POSUŠJE: Glazbeno-poetska večer u čast Matošu i Mažuraniću

U utorak (30. prosinca 2014.) u Posušju u caffe bar-u „Roma“ održana je glazbeno-poetska večer. Dva su povoda ovom događaju. Prvi, 100 godina smrti hrvatskog pjesnika, novelista, feljtonista, esejista i putopisca Antuna Gustava Matoša. Drugi, 200-ta obljetnica rođenja hrvatskog pjesnika, jezikoslovca i političara Ivana Mažuranića.

Sve prisutne u program je uveo Ljubo Kovač, koji je bio i voditelj cijelog projekta.

glazbeno poetska vecer 1

Potom se prisutnima obratio i rekao nekoliko riječi o Antunu Gustavu Matošu, profesor Vlatko Mišetić. Nakon njega, sve prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje, Mate Lončar i izrazio veliku radost zbog ovog događaja u Posušju, te istaknuo jako dobru suradnju Vijeća mladih i Matice Hrvatske.

glazbeno poetska vecer 2

Prigodne Matoševe pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Tomislav Jukić i Anđelka Oreč. Okupljenima se obratio i predsjednik Matice Hrvatske podružnica Čitluk, gospodin Andrija Stojić i rekao nekoliko riječi o Ivanu Mažuraniću.

Page1

Mažuranićeve pjesme recitirali su članovi Vijeća mladih Jozo Kolobarić, Antonela Bakula i Mario Čamber. Na kraju se obratio Predsjednik Matice Hrvatske podružnica Posušje, gospodin Blago Kovač i zahvalio se svima na dolasku unatoč lošem vremenu. Muška i ženska klapa Zvizdan, cijeli program upotpunile su i uljepšale prigodnim pjesmama.

glazbeno poetska vecer 9

Ovim događajem željeli smo odati počast dvojici hrvatskih Velikana. Ovaj događaj su organizirali Matica Hrvatska podružnice Posušje i Čitluk u suradnji sa Vijećem mladih općine Posušje i Kulturnim umjetničkim društvom Zvizdan.

Vijeće mladih općine Posušje

OGLASI

Loading