Select Page

Robert Kurbaša monodramom otvorio Posuško lito 2023.!

Robert Kurbaša monodramom otvorio Posuško lito 2023.!

Izvedbom predstave Ispit savjesti, večeras je započelo Posuško lito 2023. Prethodno se kratkim govorom mnogobrojnim posjetiteljima u posuškoj kino dvorani obratio načelnik Ante Begić i time simbolično otvorio ovogodišnju manifestaciju.

Gledatelji u Posušju večeras su imali priliku vidjeti izvrsnu monodramu autora Roberta Kurbaše koja se temelji na esejima Tina Ujevića.

Kurbaša je vješto isprepleo i druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, istodobno obraćao i publici. Doticao se svevremenih tema te postavljao pitanja ista ona koja je postavljao i Ujević, o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti.

Sam autor, nakon gromoglasnog pljeska po završetku predstave, rekao je kako je imao potrebu postavljati ova pitanja i iz prostog razloga što su ona itekako aktualna i u ovom modernom vremenu.

Nakon svega viđenog, možemo reći kako večeras nisu samo na ispitu bili pisac i glumac, već i svaki gledatelj s jasnim ciljem, učiniti nas boljim ljudima.

OGLASI

Loading