Select Page

POSUŠJE: I dalje raste broj nezaposlenih

POSUŠJE: I dalje raste broj nezaposlenih

Samo zdravlja i posla, ističu i Posušani koji se već dugo „bore“ za nova radna mjesta i smanjenje nezaposlenih koji su i dalje u porastu.

Potražili smo svježe podatke u posuškoj Podružnici županijske Službe za zapošljavanje i doznali kako je u novu, 2016.godinu „ušlo“ čak 2340 nezaposlenih Posušana. Ništa previše crno jer nezaposlenost „cvjeta“ na sve strane. Tako je od sedam milijardi stanovnika planete Zemlje, čak pet milijardi radno sposobno, a tri milijarde žele raditi. Svijetu nedostaje oko 1,8 milijardi radnih mjesta, ponajviše za mlade.

Neki već pokrenuti projekti u posuškoj Općini daju nade za brži razvitak i otvaranje radnih mjesta i za mlade koji masovno odlaze i planiraju raditi dalje od svoga kraja. Brojni nezaposleni su prodavači, frizeri, ekonomisti i mnogi drugi s visokim školama i fakultetima. Neki su jako uporni na čekanju do radnog mjesta. Podaci se vode za 15 i više godina nade za radno mjesto, a takvih je u Posušju 505, a žena 337. No, neslužbeno doznajemo da jedan broj s popisa isčekuju radno mjesto i do 30 godina.Ipak, nade ima jer se šire razavoji domaćih resursa i u Posušju i u Hercegovini. (PC)

OGLASI

Loading