Select Page

Posušje: „Kamen krš i maslina – memorijal Veljko Lončar“ okupio 105 golfera

Posušje: „Kamen krš i maslina – memorijal Veljko Lončar“ okupio 105 golfera

12. turnir „Kamen krš i maslina odigran je u subotu, 13. kolovoza na golf terenu Topala u Posušju. Dvanaesti turnir na Topli, a oni koji dobro poznaju rad i povijest ovog kluba možda bi nas i ispravili i kazali 13. jer prvi turnir „Kamen krš i maslina“ odigran na zagrebačkom golf terenu. Vrlo ja važno napomenuti da se turnir „Kamen, krš i maslina“ također već treću godinu za redom održava u čast pokojnog Veljka Lončara.

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja je Mahir Kadrić koji se prijavio tek dva dana prije početka turnira. „Ne znam što da kažem. I ja sam malo iznenađen. Super je bilo, vrijeme odlično, igra super. Golf je takav. Dan se potrefi i dođe rezultat. Moj rezultat je -2, što je dva manje udarca nego što bi trebalo od para igrališta, tako da je to mogu reći vrhunski. Svaka čast Golf klubu Posušje, organizacija je fenomenalna. Povod je u čast pokojnog Veljka Lončara, tako da sve čestitke na organizaciji“, kazao je za naš radio ovogodišni pobjednik memorijala na Topali.

Spomenimo da je pobjednik u bruto kategoriji gospoda Mladen Mušura, drugo mjesto je zauzeo Ante Buljan, a treće mjesto Tihomir Parlov i  Frano Tolić koji je prošle godine bio pobjednik.

U kategoriji bruto dame prvo mjesto odnijela je Najda Bauk koja je i proške godine bila pobjednica u ovoj kategoriji. Drugo mjesto je zauzela Jadranka Mrčela, a treće mjesto je pripalo Slavici Sović.

U kategoriji gospoda neto prvo mjesto zauzeo je Ivan Jurić, drugo mjesto Slobodan Bešlić, a treće mjesto Zdravko Bekavac.

U kategoriji neto dame prvo mjesto zauzela je Ivana Dujmović koja je ovom pobjedom obranila prošlogodišnju titulu. Drugo mjesto kategorije je Silvia Monterisi, a treće mjesto Amra Begić.

Prvo mjesto u kategoriji seniori dame osvojila je Ljilja Srna, najbolji u kategoriji seniori gospoda je Miljenko Kardum. Odigrane su i juniorske kategorije, a najbolji u kategoriji bruto gospoda je bio Marko Budimir, a u kategoriji bruto dame je najbolja junorka Iva Buva. Nagradu za longest drive je dobio Nevenko Ćuk, a nagradu za nearest to the pin je dobio Ivan Pišković.

„Mi smo svi jako sretni i oduševljeni. Sve je išlo kako smo planirali. Ono što moramo naglasiti da je ovo najveći turnir u golfu u regiji. Kada kažem u regiji, onda mislim na prostor Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore jer smo imali igrače iz tih svih zemalja. Imali smo 105 igrača, dva nisu završila turnir. Svaki broj koji je troznamenkasti je jako dobra i pozitivna stvar. To je jako dobra stvar jer oko 80 naših gostiju je na noćenju ovdje u Posušju povodom ovoga turnira, tako da je ovo dobra stvar i za Posušje. Bilo je tu gostiju iz Švicarske, Kanade, Zagreba, Sarajeva, Zavidovića… Jako smo sretni jer je ovaj internacionalni turnir jako dobro prošao. Od igrača smo dobili sve pohvale na organizaciju i da svake godine dižemo standard“, kazao je za naš radio predsjednik Golf kluba Posušje Josip Grubišić. Posebno je u svemu ovome za domaćine što je turnir zapravo memorijal u čast njihovoga člana Veljka Lončara. „Zato za nas ovaj turnir ima posebnu težinu, jer je on ponajviše napravio za ovaj klub. Na ovaj način mi njemu odajemo počast. Posebno nam je drago jer je njegova obitelj tu i uključena u sve. Vidim i da su oni jako sretni zbog toga“, kazao je za naš radio Josip Grubišić.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading