Select Page

POSUŠJE: Međunarodni dan narcisa obilježiti će se u petak

POSUŠJE: Međunarodni dan narcisa obilježiti će se u petak

Međunarodni Dan narcisa poseban je dan posvećen oboljelima od raka dojke, a ovih se dana prigodno obilježava i na području Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u čijim gradovima članice Udruge zajedno s volonterkama prodaju i poklanjaju narcise.
Kako je za portal Jabuka.tv kazala predsjednica ove udruge Radica Lasić i ove godine imaju volontere koji obiđu gradove i podijele narcise.

Sve narcise podijelimo. Bez obzira dobili prilog ili ne, podijelimo narcise. Oni su simbol novog života i novog početka. Tim narcisom želimo pokazati ljudima da smo tu i da postojimo, kazala je Lasić dodajući kako ovom akcijom u gradovima ZHŽ-a žele dati do znanja da su na raspolaganju svima.

Dan narcisa se obilježava diljem svijeta da bi se probudila svijest žena o ovoj opakoj bolesti. Lasić dodaje kako se dobna granica oboljelih spustila dosta nisko.

Već sada imamo saznanja o djevojkama sa 20 godina koje su oboljele. Nedavno smo imali slučaj obolijevanja djevojke od 16 godina, ističe Lasić naglašavajući kako ovo nije bolest od koje obolijevaju samo žene.

I muškarci obolijevaju od raka dojke, puno rjeđe, ali teže, istaknula je Lasić u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Udruga je na raspolaganju svim ženama kojima treba bilo kakva vrsta pomoći.

U bilo koja doba nas se može pozvati, bez obzira od kuda žena dolazi. Tu smo za sve savjete, sve vrste pomoći. Bitna je i podrška obitelji, a ono što je meni posebno pomoglo je vjera, kazala je Radica Lasić, predsjednica Udruge Narcis najavljujući i nastavak ove akcije, najprije u četvrtak u Širokom Brijegu potom i u Posušju u petak.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading