Select Page

POSUŠJE: Nadareni osvojili pregršt medalja na natjecanjima

POSUŠJE: Nadareni osvojili pregršt medalja na natjecanjima

Rad i rezultati Osnovne glazbene škole Posušje i više su nego vidljivi. Tako je bilo i ove godine na natjecanju učenika i studenata glazbe u Livnu gdje je nastupilo oko 1000 sudionika s područja FBiH i Hrvatske.

Plodan rad

Razgovarali smo s ravnateljom Ljubom Begićem o uspjesima u Livnu i poteškoćama s kojima se susreće ova škola.

– Iz naše škole su se natjecala 4 učenika i to Frano Bašić i Andrej Bešlić u I. kategoriji saksofona te Ana i Anđela Širić u II., odnosno III. kategoriji flaute. Frano Bašić, učenik I. razreda naše škole, osvojio je III. nagradu, a Andrej Bešlić II. nagradu. Treba napomenuti da Frano svira saksofon tek 7 mjeseci i da mu je ovo drugi nastup pa je time i ova nagrada slađa. Ana Širić osvojila je III. nagradu, a Anđela je dobila službenu pohvalu za svoj nastup. Kad se uzme da je na natjecanju bila iznimno jaka konkurencija, možemo biti zadovoljni kvalitetom rada, a i nagradama. Naša škola sudjeluje na natjecanjima još od 2004. godine i do sada smo osvojili 36 nagrada, što je odličan broj, kazao je ravnatelj škole prof. Ljubo Begić.

– Pred nama je još jedan ugodan događaj. Naša škola ove godine obilježava 20 godina svoga rada, a 10. 5. ćemo održati svečani koncert. To je lijepa prigoda da osvježimo pamćenje, zahvalimo se ljudima i institucijama koji su nam pomagali i pomažu tako da mi možemo što kvalitetnije izvršavati svoju misiju. Posebno bih istaknuo da je naša škola sve svoje kapacitete uložila u naše učenike tako da sada iz ove škole imamo 10-ak glazbenih profesionalaca, profesora glazbe, i još nekoliko u srednjim školama i akademijama.

Kvalitetniji prostor

– Jedan od gorućih dugogodišnjih problema je nedostatak prostora za izvođenje nastave. Već 20 godina bezuspješno pokušavamo dobiti bolji prostor za rad kako bismo poboljšali nastavni proces. Broj učenika u ovih 20 godina se skoro udvostručio, a prostor je ostao isti. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje onih koji o tome odlučuju, jer je šteta da ovako vrijedna škola nema prave uvjete za rad, rekao je ravnatelj Begić u razgovoru za Večernji list.

VL/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading