Select Page

Održana sjednica Općinskog vijeća

Održana sjednica Općinskog vijeća

 

Danas je održana 35. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje.Prema Dnevnom redu započela je vijećničkim pitanjima među kojima su dominirale komunalne teme.

Tako je postavljeno pitanje saniranja županijske ceste Posušje-Vir. Općinski načelnik Branko Bago je kazao kako je informacija i zahtjev za sanaciju već upućena nadležnoj Upravi za ceste ŽZH, te kako se nada da će uskoro krenuti sanacija i postavljanje adekvatne prometne signalizacije. Drugo pitanje odnosilo se na nastavak radova vodovoda prema Viru. Prema riječima Općinskog načelnika uskoro kreću radovi na nastavku proširenja vodovodne mreže prema ovom području. Također je nadodao kako se trenutno radi i na dovođenju vodovodne infrastrukture u industrijskoj zoni Vlake.

Vijećnik Ivan Bešlić, ujedno predsjednik Odbora za izgradnju kuće obitelji Petričušić, pokrenuo je inicijativu za sudjelovanje Općine pri nabavci adaptirane peći za ovu obitelj. Podsjetimo u tijeku humanitarna akcija pokrenuta kako bi se obitelji Petričušić izgradio adekvatan dom. Kolege vijećnici su jednoglasno usvojili ovu inicijativu.

U nastavku sjednice trebalo se razmatrati Izvješće o radu JP Vodovod za prošlu godinu. No zbog opširnog Dnevnog reda i obimnosti materije, ova točka je odlukom nazočnih odgođena za sljedeću sjednicu.

Izmjenama odluke o utemeljenju JU Narodna knjižnica Posušje i usvajanjem istih na današnjoj sjednici završen je proces preimenovanja ove javne ustanove. Od sadfa nosi naziv Gradska knjižnica fra Petra Bakule Posušje.

Od ostalih točaka izdvajamo usvajanje razrješenja i imenovanja člana NO JP Radio Posušje doo, te Prijedlog zaključka o osnivanju Povjerenstva za žalbe Općinskog vijeća općine Posušje.

Na koncu navedimo kako se od ove 35. sjednice rad vijeća možete pratiti u izravnom prijenosu.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading