Select Page

POSUŠJE: Napreduju radovi na zgradi radija

POSUŠJE: Napreduju radovi na zgradi radija

Radovi na nadogradnji objekta u kome je smješteno Radio Posušje idu prema planiranoj dinamici.

Nakon izgradnje vanjskog ulaza za suterenske prostorije i kat, tijekom ljeta uslijedilo je zidanje kata i postavljanje krovne konstrukcije. Cijelu zgradu očekuje izmjena otvora i postavljanje termofasade čime će se okončati faza grubih radova.

Podsjetimo kako je namjenski objekt za radijsku djelatnost sagrađen daleke 1984. i od tada, osim djelomične izmjene otvora na dijelu kojem je smješten radio, nije bilo većih vanjskih rekonstrukcijskih zahvata. Nužnost je prije svega bilo sanirati krov, koji je pod utjecajem atmosferskih prilika i protoka vremena bio pred urušavanjem. Tu se javio i problem vlaženja koje je pravilo velike poteškoće djelatnicima radija jer je uzrokovao kvarove na opremi, a ovih nedaća nisu bili lišeni niti prostori braniteljske udruge smješteni u zapadnom dijelu zgrade.

Stoga je Općina Posušja, zajedno s partnerima, odlučila trajno riješiti ovaj problem podizanjem kata, čime se ujedno stvaraju uvjeti i za stavljanje u funkciju novih prostora za potrebe javnog sektora. O tome kako napreduju radovi danas se imao prilike uvjeriti načelnik Ante Begić, koji je obišao zgradu radija u pratnji vd ravnateljice ovog javnog poduzeća Marije Đerek i savjetnika načelnika Tomislava Čuture.

Sve ovo ide u prilog tome da skoru 40. godišnjicu ova najstarija radijska kuća u ŽZH, u društvu nekih novih sustanara, dočeka zasluženo u optimalnim uvjetima za rad.

OGLASI

Loading