Select Page

Posušje obilježilo Dan planeta zemlje čišćenjem tvornice starih alata

Posušje obilježilo Dan planeta zemlje čišćenjem tvornice starih alata

U subotu na Dan planeta Zemlje, Posušje je dalo svoj doprinos. Očišćeno je područje oko Tvornice starih alata u zapadnom dijelu Posušja. U ekološkoj akciji pod parolom “Moj jedan sat za čist grad!” sudjelovali pripadnici Civilne zaštite općine Posušje, Vatrogasne službe općine Posušje, posuški planinari, komunalni djelatnici i članovi Vijeća mladih općine Posušje. Akciju sa ljudstvom i mehanizacijom koordinirali su Ljubo Bradarić i Jozo Kolobarić.

Mehanizacijom se pročistilo cijelo područje zaraslo u raslinje, draču, bršljan i smeće, koje je, kako je navedeno iz odjela Civilne zaštite, stajalo kao potencijalna opasnost izbijanju požara s obzirom da su se u blizini nalazile i velike količine ulja i različitih naftnih derivata, koji su u suradnji sa gospodinom Damirom Mandurićem-Špičićem i Autoservisom Špičić uklonjeni, te otpremljeni na za to pripremno mjesto.

Inače, ovim putem, pozivamo sve građane Posušja da iskorištena ulja ne bacaju i odlažu u prirodu, već odvezu u najbliži autoservis i automehaničarske radnje. Po podacima općine Posušje, 20 000 litara iskorištenog ulja godišnje se nakupi u Posušju. Naravno, ovaj problem nije riješen ni u mnogim drugim gradovima i općinama u BiH i šire, ali dovoljan je podatak da 1 litar ulja zagadi 1 000 000 litara vode, stoga se ovim putem savjetuje da se iskorišteno ulje i ostali naftni derivati ne bacaju u prirodu. Ekološke volontere na terenu posjetio je načelnik općine Posušje gospodin Branko Bago te pružio punu podršku ekološkim akcijama.

Vijeće mladih općine Posušje

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading