Select Page

Potpisan sporazum o suradnji i razvoju turističke ponude na području PP Blidinje

Potpisan sporazum o suradnji i razvoju turističke ponude na području PP Blidinje

Sinoć je, u prostoru motela Hajdučke vrleti na Blidinju održan sastanak planinarskih udruga, vodičkih stanica, GSSuBiH i predstavnika udruge Visit Blidinje koju čine istaknuti nositelji turističke ponude na prostorima Parka prirode Blidinje.

Sastanak je protekao u prijateljskom tonu, a povod skupa je bio poticanje zajedničkih interesa svih zainteresiranih strana u razvoju turističke ponude na prostoru Blidinja. Sudionici skupa su: PD Orlova Stina iz Tomislavgrada, HPD Pločno iz Posušja, HPD Prenj 1933 Mostar, PD Vilinac iz Jablanice, stanica planinskih vodiča Mostar, GSSuBiH i udruga Visit Blidinje, koji su ovom prilikom potpisali i sporazum o suradnji na planu razvoja turističke ponude sa naglaskom na outdoor aktivnostima u PP Blidinje, prenosi gss.ba.

Vođenje planinarskih izleta, vožnja terencima na vrh Čvrsnice- Pločno, obilasci atraktivnih lokacija u Parku prirode, biciklističke ture… teme su buduće aktivne turističke ponude koju će domaćini nastojati kvalitetno ponuditi svojim gostima na Blidinju. Uz prigodnu zakusku nastavio se razgovor i o planovima da uskoro krene bolji nadzor nad posjetama PP Blidinje koji će omogućiti veću sigurnost i zaštitu prirode u parku.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading