Select Page

POSUŠJE: Odbor za zaštitu kamenog mosta na Ričini

POSUŠJE: Odbor za zaštitu kamenog mosta na Ričini

Jedna vijest u nizu brojnih imala je snažan odjek ovih dana u mjestu podno Radovnja. Općinski načelnik donio je odluku o utemeljenju Odbora za zaštitu i obnovu objekta – mosta na Ričini. Tom odlukom utemeljuje se radna skupina za zaštitu i obnovu ovoga kulturnog dobra izgrađenog kod groblja Ričina uz prometnicu Posušje – Tomislavgrad.

U sastavu tog odbora su: Boro Šušnjar, predstavnik Udruge ukopnika groblja “Ričina”, predsjednik Miroslav Ramljak i članovi Branko Bago, Branko Biško i Ivan Čutura. Zadatak Odbora je organiziranje i obavljanja poslova prethodne zaštite objekta, prikupljanje novčanih sredstava za zaštitu i obnovu objekta te pokretanje i vođenje postupka proglašenja objekta spomenikom kulture odgovarajuće kategorije sukladno Zakonu o zaštiti i korištenju kulturno-povijesne i prirodne baštine, prenosi Večernji list.

Neki su radovi već odrađeni pa se svi u Posušju i Hercegovini, posebice raseljeni, nadaju da će to kameno zdanje i nekadašnji “ljepotan” biti ponovno u dobrom stanju, jer to i zaslužuje.

/HMS/

OGLASI

Loading