Select Page

POSUŠJE:  Održan skup Udruge „Mrvica kruha“

POSUŠJE:  Održan skup Udruge „Mrvica kruha“

U Posušju je održana skupština Udruge „Mrvica kruha“ u kojoj su uključene osobe oboljele od celijakije i s invaliditetom.

Pred 40-tak članova  podneseno je izvješće o radu i djelovanju u proteklom razdoblju. Udruga je registrirana u ministarstvu pravosuđa ZH Županije i s volonterima i roditeljima, Općina Posušje s načelnikom Bagom ustupila je prostor za svakodnevni boravak a Mara i Ankica iz Udruge djece s posebnim potrebama  utupile su prostor za  radne zadaće. Više o toj temi zabilježili smo u razgovoru s predsjednicom Ernom Delipetar.

Izabrano vodstvo

–  Teško je osobama oboljelih od te bolesti u svakodnevnom životu a bez potpore šire zajednice ne bi mogli raditi. Udruga se financira izradom projekata a za realiziranje utemeljena je posebna komisija. koju vodi Martina Mikulić – naglašava Erna.

Doznajemo kako će u ovoj godini članovi prezentirati rukotvorine te upoznati posuške školarce o toj bolesti. Još je niz akcija, nakon posjeta i Papi Franji u Sarajevu, hodočašće u Međugorje te izlete u prirodu. Na Skupštini su izabrani – za predsjednicu Erna Delipetar,  predsjednicu Skupštine Martina  Čutura, a tajnicu Anita Bašić. Na kraju su se svi zahvalili  donatorima i svima koji pomažu rad Udruge.

Večernji list/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading