Select Page

POSUŠJE: Održano predavanje o ovisnosti

POSUŠJE: Održano predavanje o ovisnosti

Sinoć je u Kinodvorani Posušje, održana tribina pod nazivom ” Odgojno predavanje u borbi protiv ovisnosti”, u organizaciji profesorice Gabrijele Bešlić i Srednje strukovne škole Posušje.

Predavanje je predvodio fra Dragan Ružić,a s njim u društvu su bili njegovi štićenici Zoran i Stjepan. Svi su oni članovi zajednice “Milosrdni otac,” koja sadrži 30-ak momaka, koji se žele izliječiti od ovisnosti. Ova zajednica djeluje u Međugorju i Sloveniji.

12307333_178246259190572_7365265486508495190_o

Cilj ovog predavanja bila je edukacija o ovisnosti (u bilo kojem obliku) i kakvu štetu načini. Predavanje je bilo u dva termina: prvi termin je bio namjenjen učenicima s početkom u 18:00 h, i dvorana je bila prepuna, a drugi termin je bio namjenjen odraslima (roditeljima i profesorima) s početkom u 19:30h, al’ u ovom slucaju u polupraznoj dvorani, što nas pomalo rastužuje. Možemo reći da su Zoran i Stjepan (bivši narkomani) jako hrabri što su odlučili svoju životnu priču podijeliti s nama, jer sigurno im nije ugodno prisjećati se njihovog bivšeg “pakla” od života. Ali njihova želja je da nitko ne doživi to što su oni i svojim svjedočanstvima to žele koliko toliko spriječiti. Evo iskreno se nadamo da nama neće biti potrebna ovakva predavanja, da nećemo ni znati što ta riječ “ovisnost” znači… Al’ evo opet na kraju nas ipak kopka pitanje: “Ima li u našem malom Posušju ovakvih primjera?”.

www.facebook.com/Srednja-strukovna-škola-Posušje

OGLASI

Loading