Select Page

POSUŠJE: Pobjedom Ružića započela Liga Hercegovine

POSUŠJE: Pobjedom Ružića započela Liga Hercegovine

Večeras je na terenu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju počela završnica Malonogometne lige mjesnih zajednica Hercegovine koja se igra od 19. do 23. kolovoza.

Turnir su pretkolom, zbog lošijeg koeficijenta, otvorili predstavnici Gruda i Tomislavgrada, Ružići odnosno Brišnik koji su slavili u svojim sredinama te tako izborili nastup na ovom prestižnom natjecanju.

Budući kako “Duvnjaci” svoju ligu igraju na velikom terenu, blagi favoriti uoči utakmice bili su Gruđani. To se potvrdilo i na terenu. Iako su na odmor otišli sa minimalnom prednosti golom Ivana Bandića u 8. minuti, bilo su puno bolja momčad na terenu. To su pokazali i u drugom poluvremenu, ali su borbene Brišničane uspjeli slomiti tek u završnici utakmice golovima Marka Žulja i Ivana Logare za prolaz među osam najboljih.

Prije natjecateljskog dijela odigrana je revijalna utakmica između vetarana Posušja i Mostara. Završilo je prijateljskih 7:7.

Ispred organizatora posjetiteljima obratio se Ivan Zeljko, predsjednik Udruge Lige Hercegovine koji je rekao kako je sretan što je ovoliko posjetitelja nazočno na prvoj večeri što je dokaz koliko se mali nogomet cijeni u Hercegovini te zaželio svima puno uspjeha u natjecanju.

Natjecanje, 15. po redu, svečano je otvorio Ivan Lončar, predsjednik OV-a Posušje. Pozdravio je sve nazočne, izrazio svima dobrodošlicu u Posušje te čestitao svim ekipama na pobjeda u svojim mjestima te poželio im puno sreće na turniru.

Natjecanje se nastavlja sutra susretima četvrtfinala. Posebno će biti zanimljivo u drugoj utakmici večeri u kojoj se očekuje veliki broj navijača zbog nastupa domaće ekipe Graca koja će igrati protiv Stoca.

Raspored natjecanja:

Utorak 20.8.2019 (četvrtfinale):
20:30h RODOČ 1 (MOSTAR) – BOBANOVO SELO (ČAPLJINA)
21:30h GRADAC (POSUŠJE) – STOLAC (STOLAC)

Srijeda 21.8.2019.(četvrtfinale):
20:30h KOČERIN (ŠIROKI BRIJEG) -TESKERA (LJUBUŠKI )
21:30H KREHIN GRADAC (ČITLUK)-RUŽIĆI (GRUDE)

Četvrtak 22.8.2019.(polufinale):
20:30h A-B
21:30h C-D

PETAK 23.8.2019 (Finale i utakmica za treće mjesto)

Posušje.net

OGLASI

Loading