Select Page

POSUŠJE: Predstavljen roman “Portret duše” autora Mire Gavrana

POSUŠJE: Predstavljen roman “Portret duše” autora Mire Gavrana

Večeras je u kinodvorani u Posušju predstavljena knjiga „Portret duše“ autora Mire Gavrana.

Jedanaesti je to roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika. Sazdan od sedam dijelova koje autor strukturira u poglavlja nazvana lijepim ženskim imenima. U njihovim pričama, iznesenim u različitim književnim i neknjiževnim vrstama, važno mjesto zauzima slikar Benjamin, portretist čiji zanatski i prije svega intimni razvoj pratimo od njegova rođenja. Radnja nije pravocrtna nego se odmiče od nekih događaja i na njih se vraća, na mjestima je isprekidana s iznenađujućim obratima. Promišljenom i neobičnom strukturom u romanu „Portret duše“ autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo dojmljivim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest desetljeća života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

O knjizi su govorili Ivan Šimić i autor knjige Miro Gavran, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Jelena Čamber. Organizator predstavljanja u Posušju je Matica hrvatska, Ogranak Posušje čiji je Miro Gavran krovni predsjednik.

Miro Gavran suvremeni je hrvatski romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade, jedan je od najplodnijih i u međunarodnim razmjerima najzapaženijih hrvatskih književnika zadnjega desetljeća. Djela su mu prevedena na 42 jezika, imao je više od 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, koje su imale više od 4 milijuna gledatelja. Knjige su mu imale više od 250 izdanja na hrvatskom i u prijevodima.

OGLASI

Loading