Select Page

POSUŠJE: Prikupljene 42 doze KRVI!

POSUŠJE: Prikupljene 42 doze KRVI!

Dana 05.11.2020. godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju održana je četvrta ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi u općini Posušje, a prva za učenike srednjih škola.

Proljetos, uslijed proglašenja pandemije uzrokovane opasnošću od zaraze i širenja koronavirusa, te prekida redovite nastave za srednjoškolce – po prvi puta u posljednjih 35 godina nije bilo proljetne akcije darivanja krvi za srednjoškolce.

To, kao i spremnost i sposobnost Crvenog križa da se snalazi i ovakvim situacijama, kao i više puta potvrđena plemenitost i humanost ljudi u Posušju,rezultirale su da se ovogodišnjoj jesenjoj akciji na istu odazove 68 osoba od kojih njih 26 zbog raznih zdravstvenih problema nisu mogli biti darovatelji, te su ukupno prikupljene 42 doze krvi.

Dr. Ana Marija Kvesić je ispred medicinske ekipe Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar zahvalila svima koji su došli na današnju akciju, uzimajući u obzir i aktualnu epidemiološku situaciju, te je posebno pohvalila angažman Crvenog križa na urađenoj animaciji što je doprinijelo ovako dobrom rezultatu.


Predsjednik Crvenog križa općine Posušje gosp. Branko Leko je uz zahvale svim darivateljima sa današnje akcije, kao i onima koji su to pokušali biti, posebno zahvalio ravnateljima Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje, te profesorima koji su omogućili i sami sudjelovali sa vodstvom Crvenog križa u animaciji potencijalnih darivatelja na način da je u svim završnim razredima obiju škola omogućeno održavanje prigodnog predavanja, neki su i sami darovali krv, što je, uz sve ostale načine promidžbe, doprinijelo da rezultat bude vrlo dobar.


„Postavili smo ljestvicu dosta visoko, prvi smo Crveni križ koji je – u vremenu od proglašenja pandemije koronavirusa u suradnji sa Službom za transfuziologiju SKB Mostar organizirao terensku akciju dragovoljnog darivanja krvi u ovoj godini, za sada smo na prvom mjestu po broju prikupljenih doza krvi među učenicima i profesorima srednjih škola u ovoj godini na području koje „pokriva“ SKB Mostar, čekamo da čestitamo drugima kada nas nadmaše. Zahvaljujem se i Općinskom stožeru civilne zaštite koji su se pobrinuli da se prije održavanja same akcije kompletan prostor ispred Kino dvorane Posušje te Gradske sportske dvorane Posušje dezinficira te i sa te strane doprinese sigurnosti same akcije“.


Na kraju je, uz neskriveno zadovoljstvo, zahvalio i jednom broju sugrađana koji su se pridružili jesenskoj akciji darivanja krvi za Posuške srednjoškoce, najavio i još dvije akcije darivanja krvi u ovoj godini u općini Posušje u mjesecu prosinac ove godine.

OGLASI

Loading