Select Page

Posušje: Provedena preventivna akcija “Sigurno do škole”

Posušje: Provedena preventivna akcija “Sigurno do škole”

U Posušju je održana prometno-preventivne akcije pojačane kontrole prometa pod nazivom ”Sigurno do škole”.

Policijske službenice PU Posušje u utorak su posjetile pet područnih škola u općini Posušje i tom prigodom educirale djecu o osnovnim pravilima ponašanja u prometu.

Uz zanimljivo predavanje policijske službenice su učenicima OŠ ”Franice Dall’era” Vir, OŠ ”Čitluk”, ”Vinjani”, OŠ ”Ante Bruno Bušić” Rakitno i područne škole ”Sutina” podijelile promotivni materijal s obilježjima MUP-a ŽZH.

Uprava policije MUP-a ŽZH i ove godine je organizirala prometno-preventivnu akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom ”Sigurno do škole” s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti prometa na cestama posebno u blizini škola, štiteći najmlađu populacija u prometu.

Uz to ciljevi akcije MUP-a ŽZH, koja svake godine traje više od mjesec dana, su preventivno djelovanje, pojačana aktivnosti uniformirane policije na prometnicama i utjecaj na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca, koja su najugroženiji sudionici u prometu, objavio je MUP ŽZH.

Također, cilj je i osigurati veću nazočnost policijskih službenika u blizini škola kao i na dionicama cesta gdje se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, kontrolirati i upozoravati, a po potrebi i sankcionirati vozače motornih vozila, koji prekoračuju dopuštenu brzinu kretanja vozila i oduzimaju prednost pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Iako se sama akcija ”Sigurno do škole” provodi u razdoblju od 4. rujna do sredine listopada iz MUP-a ŽZH su istaknuli kako će pojačana prisutnost policijskih službenika oko škola na području ove županije biti nastavljena tijekom cijele školske godine.

(www.jabuka.tv / Foto: MUP ŽZH)

OGLASI

Loading