Select Page

POSUŠJE: Sve bogatiji eko vrtovi u Hercegovini

POSUŠJE: Sve bogatiji eko vrtovi u Hercegovini

Zašto uvoziti krumpir, kupus i mnoge druge proizvode koje s lakoćom možemo proizvesti u svom kraju i vrtu, pitaju se Posušani.

I kivi se uzgaja u posuškim Vinjanima, a posađena je i sibirska aronija u Viru. U posuškom Čitluku tvrde kako se u svakom vrtu u tom kraju može proizvesti sve što je potrebno za zimnicu. I u Vučipolju i Tribistovu sve uspijeva, od mrkve do šljiva, krumpira i kupusa za zimnicu.

– Sadimo sve što nam je potrebno u svom kraju iako živimo u gradu. S malo truda imamo svega za ovu jesen i zimnicu, kaže Ankica s Miljakuše. Brojni Posušani sve se više okreću i ubiranju jesenskih prirodnih plodova koji godinama propadaju. Tako je i s lješnjacima, šipurkom koji se otkupljuje, jabukama, šljivama. Na domaćim njivama može proizvesti sve dobro i zdravo. Tako je i u vrtu Ljube Skokića u sjevernom kraju te u Podbiloj u okućnici Jure Tavre. Radi se, sadi i uzgaja pa svega ima u izobilju, kao i ljekovitih trava i medonosnih biljaka. Med je prave kvalitete i to je vrijedan plus kako posuški i hercegovački kraj može donijeti zdrave plodove i za pripravu zimnice s malo truda.

Večernji list/PC

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading