Select Page

Posušju 194.350 KM od Vlade ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika

Posušju 194.350 KM od Vlade ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i načelnici općina Ljubuški i Grude Nevenko Barbarić i Ljubo Grizelj te opunomoćenica načelnika Posušja Ivanka Arapović-Galić kao i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisali su Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika.

„Već pet godina u Proračunu ŽZH predviđena su sredstva za subvenciju prijevoza učenika u ukupnom iznosu 800.000 KM. Mi uplaćujemo općinama i gradu u našoj županiji a oni dalje prijevoznicima. Jedini kriterij rasporeda sredstava broj učenika u izlaznim razredima osnovnog obrazovanja“, rekao je prigodom potpisivanja Ugovora Zdenko Ćosić predsjednik Vlade ŽZH.

 

Gradonačelnik Kraljević je zahvalio predsjedniku Vlade i Županiji Zapadnohercegovačkoj te istaknuo: „Pokušavamo biti maksimalno socijalno osjetljivi, ali u potpunosti ću biti sretan kada likalna zajednica u suradnji sa županijom bude u mogućnosti u cijelosti preuzeti plaćanje prijevoza učenika“. Odlukom o prijenosu sredstava Širokom Brijegu pripada 251.601 KM, Grudama 137.100 KM, Posušju 194.350 KM i Ljubuškom 216.949 KM.

Posušje.net/Abcportal.info

OGLASI

Loading