Select Page

Posušju poraz u utakmici s prvoligašem Zrinjskim

Posušju poraz u utakmici s prvoligašem Zrinjskim

Košarkaši Posušja nisu uspjeli doskočiti prvoj ekipi Zrinjskog iz Mostara. U kup utakmici Košarkaškog saveza Herceg Bosne izgubili su rezultatom 65:102 (18:26, 16:19, 16:20, 15:37).

Trener Posušja Robert Jurišić je kazao da je pobjeda Zrinjskog zaslužena, ali da ostaje žal zbog velike razlike u rezultatu. „Po meni rezultat nije realan. Žao mi je što smo izgubili s ovolikom razlikom. Držali smo se dobro tri četvrtine, no na kraju smo pali. Zrinjski je fizički utreniranija ekipa. Mi smo pružili svoj maksimum i ja sam zadovoljan svojom momčadi. No ovo je i znak da moramo više raditi ako se želimo približiti prvoligaškoj košarci“, kazao je trener Jurišić.

Trener Zrinjskog Neven Nikolić je kazao da bez obzira na veliku razliku u konačnom rezultatu, za njih ova utakmica nije bila laka. „Ekipa Posušja se dobro držala prvih 25 minuta utakmice. Moram priznati da nam nije bilo lako. Posušje ima četiri vanjska igrača koja šutiraju, tako da nam doista nije bilo lako. Od svoje sam ekipe zatražio malo agresivnosti. Nama je ova utakmica bila važna jer u prvenstvu do sada imamo četiri poraza i ova pobjeda je nama bitna za samopouzdanje jer nas u subotu čeka važna utakmica sa Slobodom“, kazao je trener Zrinjskog Nikolić.

Košarkaš Posušja Ante Begić se osvrnuo na utakmicu i kazao da se mora znati da je naša ekipa sastavljena od igrača koji imaju svoje osmosatno radno vrijeme, da treniraju nekoliko puta tjedno. „S druge strane, Zrinjski je ekipa koja trenira svakodnevno i po dva puta. No, svakako treba reći da ni mi nismo večeras bili na razini koja je bila potrebna za ovakvu utakmicu“, kazao je košarkaš Begić.

Najbolji u redovima Posušja bio je Ante Ramljak s 16 postignutih poena, Josip Ramljak postigao je 14, poena, dok je u redovima protivnika najbolji bio Tihomir Vranješ s 21 postignutim poenom.

Iduća utakmica posuških košarkaša je na rasporedu u petak 13. Prosinca u Ljubuškom i to je ujedno i posljednja utakmica našega kluba u prvom djelu sezone KS Herceg Bosne.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading