Select Page

POSUŠKE LJETNE ZANIMLJIVOSTI: Izleti, bikijade, susreti…

POSUŠKE LJETNE ZANIMLJIVOSTI: Izleti, bikijade, susreti…

Mnogi če se Posušani, kako domaći, tako i oni koji su daleko od svoga rodnog kraja, prisjećati bogatog kulturno-zabavnog i sportskog Posuškog lita 2019.

Uz klapske pisme, Silo na ognjištu, nastup Vriska i priredbe u Viru te u Podbiloj, bilo je obilje drugih događanja na sve strane.

Uslijedili su i susreti domaćih i raseljenih, posebice susreti Baga već 57 godina. Odigrali su, uz zabavnu večer, i tradicionalni nogometni susret Stari-Mladi (1-4).

Turisti na jezeru Tribistovo

Mnogi su posjetili lijepe posuške krajeve – od Podbile preko Vučipolja i Tribistova sve do Masne Luke. Posušani s Vučje glavice iz MZ Čitluk Ivan, Bella, Ante i drugi zadivili su se ljepotama Tribistova – brda, jezera, kupališta, skupine stećaka i svega drugoga.

Uz brojne zanimljivosti iz posuške daleke povijesti mnogi su se divili i starom kamenom mostu na Ričini, Nisu se zaboravile ni bikijade u Hercegovini i Dalmaciji. Mnogi spominju borbe na Šestanovcu. Izvan kategorije borio se bik Garonja poznatog vlasnika Brašnarevića . Bio je bolji od protivnika, zaradio nagradu uz veliko slavlje Posušana koji su složno zapjevali posušku himnu – Volimo te Posušje.

Bilo je i niz susreta pa i svatova.

Posušje. net/PC

OGLASI

Loading