Select Page

Posuški branitelji odali počast žrtvama Škabrnje

Posuški branitelji odali počast žrtvama Škabrnje

Kolonom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježje pored masovne grobnice i kod središnjeg križa na mjesnom groblju sv. Luke, komemoracijskim skupom i svetom misom u mjesnoj crkvi jučer je u Škabrnji obilježena 23. godišnjica stradanja branitelja i civila u tom ravnokotarskom mjestu heroju.
Središnja komemoracija održana je na Trgu dr. Franje Tuđmana pred nekoliko tisuća ljudi.

skabrnja posusje 6

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu sa župnikom Josipom Lisicom i subraćom svećenicima u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio svetu misu.

skabrnja posusje 8

Među velikim brojem izaslanstava koja su došla odati počast žrtvama Škabrnje bile su i Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Posušje, koje su kod Spomen obilježja položili vijenac i zapalili svijeće u čast poginulim braniteljima.

PB180891

 

Škabrnja i Vukovar na isti dan, 18. studenoga, obilježavaju stradanja iz 1991. godine. Padom potpuno uništenog Vukovara na taj je datum okončana tromjesečna opsada i granatiranje grada, dok je u Škabrnji JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u Škabrnju i počinila stravičan pokolj civila.

PB180911

Samo tog dana u Škabrnji je stradalo 55 civila i 25 branitelja. Broj žrtava je tijekom Domovinskog rata i u poraću od minsko-eksplozivnih naprava narastao na čak 98.

Posusje.net/zadarskilist.hr

OGLASI

Loading