Select Page

POSUŠKI GRADAC: Mladi iz župe sudjelovali na 25. Mladifestu u Međugorju

POSUŠKI GRADAC: Mladi iz župe sudjelovali na 25. Mladifestu u Međugorju

Međunarodni molitveni susret mladih – Mladifest u Međugorju ove godine trajao je od 31. srpnja do 06. Kolovoza, pod geslom „Evo ti majke“. Na Mladifestu je sudjelovalo više od 30.000 mladih i 300 svećenika iz cijelog svijeta. Molitva, svjedočanstva, procesije, pjesme, klanjanje, krunica, sv.misa, koncert i ples ovih dana u Međugorju bili su pravi duhovni odmor za mnogobrojne mlade.

Na festivalu su i ove godine sudjelovali framaši iz Posuškog Gradca. U ponedjeljak, 04. 08. u rane jutarnje sate, njih oko 60 – tak, krenulo je put Međugorja, kako bi se pridružili svim ostalim mladima u slavljenju Boga. Program u ponedjeljak se sastojao od jutarnje molitve, svjedočanstava zajednice „Cenacolo“, pjesme, plesa i krunice, a vrhunac cijelog dana bila je svečana sveta misa u 19 sati, te klanjanje Presvetom Oltarskom sakramentu. Framaši ističu kako je sudjelovanje na Mladifestu svake godine jedan poseban osjećaj i iskustvo.

Ovaj molitveni susret mladih pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru. Svake godine broj sudionika se povećavao, te brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja.

posuski-gradac.com

OGLASI

Loading