Select Page

POSUŠKI GRADAC: Zlatni pir Petra i Dragice Grubišić

POSUŠKI GRADAC: Zlatni pir Petra i Dragice Grubišić

U župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Posuškom Gracu svečano je proslavljena Zlatna obljetnica braka Petra i Dragice Grubišić.

Petar je rođen 1934. godine a Dragica r. Oreč 1950. godine. Vjenčali su su se 22. siječnja 1970. godine u gradačkoj crkvi.  Vjenčao ih je tadašnji župnik fra Grga Martić. Svjedoci na vjenčanju su im bili Ante Grubišić i Petar Bašić. 

Župnik fra Valentin je govorio o pojmu Svjetla koje je došlo na ovaj svijet i da riječ fos – fotos na grčom označava upravo taj pojam. Od njega dolazi i riječ fotografija- svijetlopis. Bog se “fotografirao” na zemlji i izradio prvu fotografiju sebe koju je nazvao “Adam”. Djeca su “fotografija” roditelja i čovjek je slika Boga. Najuspjelija “fotografija Boga” zove se ISUS KRIST…. Petar i Dragica su “izradili” tri fotografije sebe: I nazvali ih : Mario, Marija i Ivica. 

Župnik fra Vale im je čestitao na zlatnom jubileju i poželio uz Božji blagoslov još mnoga ljeta zajedničkog života u zdravlju i veselju. Vidjeli sinove sinova svojih, dosegli najzad starost željenu i stigli u život blaženih.  Veselje se nastavilo u obiteljskoj kući. Čestitamo!

Župa Posuški Gradac

OGLASI

Loading