Select Page

Posuški maturanti darivali krv

Posuški maturanti darivali krv

Učenici završnih razreda Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole Posušje dana 15. ožujka 2018. godine na prvoj ovogodišnjoj akciji za posuške srednjoškolce darivali su krv.

Odziv na akciju bio je vrlo dobar, ukupno 79 srednjoškolaca i profesora/profesorica su se prijavili na akciju, obavili liječnički pregled, ali kao nikada do sada – veliki broj ih nije mogao darovati krv, čak njih 47 je, nakon pregleda od strane medicinskog osoblja Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar vraćeno, a krv su darovale 32 osobe.

darivanje krvi 2

Crveni križ općine Posušje zahvaljuje svima koji su iskazali plemenitu namjeru da daruju krv, posebno onima koji su to i učinili, te ohrabruje sve one koji na ovoj akciji iz raznih razloga nisu darovali krv, da poštuju preporuke medicinskog osoblja koje su im date prilikom pregleda te pokušaju pristupiti narednoj akciji koja će, u dogovoru sa nadležnom transfuziološkom službom, biti ponovo organizirana za srednjoškolce, osim redovitih za građanstvo.

darivanje krvi 4

Zahvalnost za logističku i podršku u animaciji učenika je upućena i ravnateljima Gimnazije Fra Grge Martća Posušje prof. Anti Jukiću, odnosno Srednje strukovne škole Posušje prof. Mariu Knezoviću.

Darivatelje krvi, odnosno sve one koji su to pokušali biti na ovoj akciji, obišli su i pozdravili Predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke gosp. Josip Zelenika i Glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko.

Posusje.net

OGLASI

Loading