Select Page

POSUŠJE: Predstavljanje knjige “Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi” autorice Josipe Pavičić

POSUŠJE: Predstavljanje knjige “Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi” autorice Josipe Pavičić

HKD Napredak – podružnica Posušje poziva vas na predstavljanje knjige autorice Josipe Pavičić Berardini pod nazivom “Šest milimetara – ispovijest o boli i pobjedi” koje će se održati u ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine s početkom u 19,00 sati u u posuškoj kinodvorani.

“Suočivši se s dijgnozom karcinoma dojke u 35. godini, autorica je osjetila strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu … Zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i habrosti autorica opisala u svojoj knjizi. Kako se osijeća žena nakon dijanoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu – na sva ta pitanja autorica je u svojoj knjizi dala jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovjest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

U knjizi “Šest milimetara” pratimo Josipu od idiličnog obiteljskog odmora na Bosporu do dana koji mijenja sve … Pregled, dijagnoza, a zatim operacija i razvod braka, u vrijeme pisanja ove knjige, sve do opraštanja s bliskom prijateljicom Ivanom Popović koja nije uspjela pobijediti karcinom. Dr. Vesna Ramljak u predgovoru zahvaljuje Josipi što je postala ambasadorica Europa Donna Hrvatske i kaže: “Ono što je novo i važno način je prikaza bolesti, od početka – prenošenje spoznaje o važnosti i vrijednosti života, koliko nam je bitno ući u sebe, prigrliti bolest, koliko nam je važna spoznja razloga naše bolesti, kako ćemo oprostiti onima kojima trebamo oprostiti, kako oprostiti sebi? Ponajviše sebi!” I dodaje: “Šest milimetara lošeg će se, nadam se, pretvoriti u bezbroj milimetara dobrog.”

29177935_286510781884318_8738228169832999502_n

Predstavljanje knjige “Šest milimetara” osmišljeno je tako da publici osvijesti važnost samopoštovanja i ljubavi prema sebi , jer bez toga, nažalost, nema ni zdravlja. Podiže se svijest o važnosti pregleda i samopregleda te bitnosti pravovremene reakcije kod karcinoma dojke. Na predstavljanjima knjige, autorica od prodanih knjiga 30 % daruje za aparat za intraoperativno zračenje.

Josipa Pavičić Berardini piše iskusnom rukom, komunikativno i s lakoćom, a najdublje osjećaje izražava dostojanstveno i bez patetike. Njezina je ispovjest dramatična jer joj događaji nameću dramu, ali autorica ne podliježe strastima, već impresionira visokom sviješću kojom bira postupke najbolje za sve, bez obzira na to koliko bili bolni. Radila je dva desetljeća u tiskanim u TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama (Sara Santini, GL`amour i Lopov moje mladosti). Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.”

Posušje.net

OGLASI

Loading