Select Page

POSUŠKI POSKOCI NA MEĐUNARODNOJ SCENI

POSUŠKI POSKOCI NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Protekla dva vikenda posuški poskoci nastupili su na 2 velika međunarodna natjecanja.

Na Croatia poomsae open koji se održao 21.10.2018. u Zaprešiću nastupila su 4 posuška natjecatelja koji su se natjecali u disciplini formi gdje su kadetkinja Sara Grubišić i junior Mate Deagoja osvojili brončane medalje. Dobar nastup ali bez medalje zabilježili su i kadet Matej Bešlić i junior David Dumančić. Na ovom natjecanju je nastupilo 260 natjecatelja iz europe koji se pripremaju za nadolazeće svjetsko Prvenstvo u formama.

U nedjelju 28.10.2018. u Beogradu održalo se Otvoreno Prvenstvo Srbije, Europski taekwondo turnir G1 statusa gdje se okupilo više od 1200 natjecatelja iz Europe i svjeta. Posuški seniori Mihaela Senjak i Karlo Galić na ovom natjecanju nastupili su za Taekwondo Savez Herceg Bosne ali se nisu izborili za medalju. Mihaela gubi od bolje predstavnice iz Češke na prekid dok Karlo u dosta izjednačenoj borbi u zadnjim sekundama gubi vodstvo i borbu od predstavnika iz Srbije.

“Naši formaši su najbolji u BiH a na ovom jakom natjecanju nastupila sa 3 kluba iz BiH i jedino su naši natjecatelji izborili se za medalje. Naše formaše trenira trener Danijel koji je i trener reprezentacije BiH za forme koja je u fazi formiranja. Što se tiče naših seniora u borbama ovo im je bio posljednji test prije Europskog prvenstva u Poljskoj. Ima još nedostataka i prostora za napredak koje ćemo nastojati otkloniti. Karlo i Mihaela su ove jeseni krenuli na fakultet i to nam otežava same pripreme ali dajemo sve od sebe i osjeti se napredak. Karlo je uz dosad najbolji nastup na G1 turniru izgubio u posljednjoj sekundi dok je Mihaela zbog viška kilograma prebačena u težu kategoriju gdje nije imala puno izgleda za rezultat ali je stekla dobro iskustvo. Zahvaljujemo se Taekwondo Savezu Herceg Bosne koji je sponzorirao ovo natjecanje u Beogradu i čestitke svim našim natjecateljima.
Naše formaše očekuje nastup u Mostaru 3.11.2018. a seniori zajedno samnom 6.11.2018. putuju u Poljsku na U21 gdje će predstavljati BiH.”-Petar Boban

OGLASI

Loading