Select Page

Posuški srednjoškolci igrama i druženjem obilježavaju svoj dan

Posuški srednjoškolci igrama i druženjem obilježavaju svoj dan

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježit će se ovoga petka 15. studenoga u našim srednjim školama. S početkom u 11:30 sati u velikoj sportskoj dvorani učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škola Posušje organiziraju tradicionalnu manifestaciju, gdje će srednjoškolci okušati svoje snage u kvizu znanja te drugim natjecateljskim igrama kao što su jedenje krafni, slijepa vožnja u kolicima, vuča konopa, ples s metlama i nogometna utakmica. Isto tako, podijelit će se pohvalnice i nagrade ponajboljim učenicima u školskoj godini 2018./2019. Manifestaciju organiziraju Vijeća učenika obiju srednjih škola.

Međunarodni dan srednjoškolaca zapravo se obilježava 17. studenog u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog tog datuma 1939. godine strijeljani bez suđenja.

Budući da je ove godine 17. studenog nedjelja, naši srednjoškolci će obilježiti ovaj dan u petak, zadnji dan nastave ovoga tjedna. Pozivamo učenike, mještane i djelatnike srednjih škola da svojim dolaskom na manifestaciju podrže naše srednjoškolce i njihov duh zajedništva.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading