Select Page

Posuški srednjoškolci u projektu ‘Uspješna simbioza gospodarstva i obrazovanja’

Posuški srednjoškolci u projektu ‘Uspješna simbioza gospodarstva i obrazovanja’

Udruga „Demokratska inicijativa mladih“ organizirala je u Širokom Brijegu projekt „Uspješna simbioza gospodarstva i obrazovanja“.

Sudionici projekta bili su učenici završnih razreda srednjih škola, među kojima su bili posuški srednjoškolci, a isti se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela. Više od četrdeset učenika dobilo je niz korisnih informacija i iskustava koji im svakako mogu biti od koristi.

Na početku projekta prisutne je pozdravio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je istaknuo kako su ovakvi projekti hvalevrijedni jer učenike završnih škola usmjeravaju prema zanimanjima s kojima će imati veće mogućnosti za zapošljavanje u struci.

srednjoskolci-mandex-121915

U teorijskom dijelu učenicima su predavanja održali:
– Viktorija Bošnjak, stručni savjetnik za srednje škole Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke
– Ivan Jelčić, ravnatelj Agencije za razvoj Županije Zapadnohercegovačke
– Marijana Šunjić, asistentica na studiju psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
– Božica Zeljko, načelnica ureda Federalnog zavoda za statistiku u Širokom Brijegu.

srednjoskolci-feal-121915

Nakon terorijskog dijela učenici su u praktičnom dijelu projekta posjetili uspješna poduzeća TEM Mandeks i Feal gdje su obišli proizvodne pogone te su saznali više o poslovanju ovih poduzeća.

Iz „Demokratske inicijative mladih“ poručili su kako je ovo samo jedan od njihovih projekata kojima je krajnji cilj doprinos razvoju Širokog Brijega i Hercegovine.

abcportal.info

OGLASI

Loading