Select Page

Thompson: S posebnom emocijom nastupamo u Hercegovini

Thompson: S posebnom emocijom nastupamo u Hercegovini

Jedan od najpopularniji hrvatskih pjevača u razgovoru za Dnevni list kaže kako će bend i publika zajedno uživati u izvedbi pjesama i napraviti dobru atmosferu te istinski uživati u duhu Božića.

Što publika u Hercegovini može očekivati od ovoga predbožićnog koncerta u Širokom Brijegu? Spremate li neko posebno iznenađenje?
– U predblagdanskom smo vremenu i ova turneja je pri kraju. Široki smo bili uvrstili za kraj prošle godine ali se nije dogodilo, i, evo, ipak ove godine dolazimo i to me veseli. Produkcija i sve na što smo navikli našu publiku mogu očekivati i u Širokom, a repertoarom ćemo pokušati dočarati većinu moga glazbenog izražaja.

Dosta čest ste gost u Hercegovini, čini se da vas veže neka posebna veza?
– Da, u Hercegovini imam dosta poznanika, nekoliko kumova i istinskih prijatelja. Svjetonazor koji nastojim njegovati, njeguje se i tu. Karakter moga kraja i ovoga kraja su identični tako da jednostavno često osjećam da tu pripadam.

Kako ste zadovolji načinom na koji je publika prihvatila vaš posljednji album ‘Ora et labora’?
– Jako sam zadovoljan i, naravno, zahvalan mojoj publici na praćenju i podržavanju mojih pjesama i moga rada. To je velika čast, a i potpora u mom budućem radu i nastojanju da se kroz ovakav način glazbenog izražaja okupljamo i istinski nastojimo njegovati naše zajedničke vrijednosti koje su temelj našega zajedništva. Zaokupiran upravo takvom tematikom publika je to prepoznala, to je za mene kao kantautora jednostavno blagoslov.

Spremate li neki novi materijal i kada bi se mogao očekivati? Možete li otkriti neki dio sadržaja novog materijala, možda neku pjesmu, stih…?
– Da, duboko sam u novom materijalu. Nadam se uz Božju pomoć da će novi album izići iduće godine. Sadržaj tema kojima sam trenutno zaokupiran neka ostane mala tajna, ali što se tiče produkcije i zvuka mogu reći da će moja publika ovaj puta čuti jedan drugačiji zvuk i cijeli materijal ću obući u jedno novo glazbeno ruho i naravno ostati na istom tragu.

Nedavno ste poslije dugo vremena nastupili u Švicarskoj. Pred taj koncert opet je dolazilo do problema s mogućom zabranom. Na kraju, koncert je ipak održan. Čini li vam to satisfakciju s obzirom da su na neki način Švicarci priznali da je prijašnja zabrana bila bezrazložna?
– A svakako da je satisfakcija. Znate, vrlo je teško kad pravedan nastradate. I ovaj put to nije išlo glatko ali uz silan trud i angažman naših istaknutih ljudi, te peticije od 5000 ljudi, uspjeli smo. I sad smo spoznali sve apsurde, laži, obmane koje netko plasira. Nažalost, puno toga je dolazilo iz Hrvatske, mrzitelja mene i moje publike, a i mijenjaju se lagano i političke okolnosti kod nas. Ali eto, pravda je spora, ali dostižna, a istina je nepobjediva. To smo uspjeli, Bogu hvala, i mislim da u Švicarskoj više nećemo imat problema.

Sarajevo? Vječiti problem s organizacijom koncerta. Privlači li vas još uvijek ideja da održite koncert u Sarajevu, s obzirom na prijašnje loše iskustvo?
– Moja uloga i jeste održavanje koncerata svugdje gdje imam svoju publiku i gdje sam pozvan. U Sarajevo sam jednom bio pozvan, ali nije bilo snage i utjecaja onih koji su me pozvali. Utjecaj naše politike je bio vrlo mali, a protivnici koncerta su bili isključivi i vrlo jasni. Tek kada se Sarajevo oslobodi te zatvorenosti i bude političke volje, te moja publika bude tražila koncert, i bude li iskrene inicijative, ja ću se naravno odazvati. Ali, za sada ne vidim da je to nekome važno, pa tako nije ni meni.

Po čemu ćete pamtiti 2015. i kakvi su planovi i želje za 2016. godinu?
– U 2015. sam imao privatno lijepih događaja, a mogu istaknuti, i ostat će mi u sjećanju, proslava dvadesete obljetnice Oluje u Kninu. To mnoštvo ljudi i zajedništvo domoljuba. A 2016., planovi, čovjek sniva a Bog određuje. Neka bude sreće i zdravlja, a s dobrom vjerom će doći i sve drugo.

Poruka publici u Širokom Brijegu?
– Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u izvedbi pjesama i zajedno napraviti dobru atmosferu, te istinski uživati zajedno u duhu Božića. Mene i moj bend veseli dolazak i zajedno s nekom posebnom emocijom idemo u Hercegovinu.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading