Select Page

Posuški strukovnjaci sudjelovali na utrci solarnih automobila u Sisku

Posuški strukovnjaci sudjelovali na utrci solarnih automobila u Sisku

I ove godine u Sisku se održala atraktivna i zanimljiva utrka solarnih automobila u organizaciji Tehničke škole Sisak, a ponovno su sudjelovali učenici Srednje strukovne škole Posušje koji su se predstavili s vlastitim solarnim automobilom.

Naši učenici jedini su iz BiH koji sudjeluju na ovoj utrci i s ponosom su pronijeli boje Posušja ulicama Siska. Osim sudjelovanja na utrci posuški solarni automobil predstavljen je i na 5. izložbi električnih i hibridnih automobila “Solea”, a učenici su imali priliku sudjelovati na zanimljivim i poučnim radionicama i predavanjima o elektrotehnici, programiranju i strojarstvu kroz konferenciju koja je organizirana u sklopu ove već tradicionalne manifestacije u Sisku.

Auto ima sve što je potrebno za postizanje brzine od skoro 60 km/h, a učenici i profesori odredili su da ima izgled bolida i potpuno je ekološki prihvatljiv. Učenici Karlo Budimir, Dario Budimir, Ante Šušnjar i Ante Galić uz mentorstvo svojih profesora Stipe Bešlića i Ivice Vranješa od prosinca radili su na ovom automobilu i danas uspješno promovirali svoju školu i svoje Posušje.

Ooćina Posušje

OGLASI

Loading