Select Page

Posuški treneri i studenti sporta uče od najboljih

Posuški treneri i studenti sporta uče od najboljih

U petak 20. i subotu 21.02.2020. ue4 Zagrebu održala se 18. Međunarodna konferencija kondicijskih trenera u organizaciji Udruge kondicijskih trenera hrvatske i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Dugogodišnji članovi te udruge i sudionici ovogodišnje konferencije su dva posuška trenera Petar Boban (Taekwondo klub “Poskok”) i Damir Ramljak (Hšk “Posušje”). Predavači na konferenciji su kao i svake godine bili vrsni stručnjaci iz područja kondicijske pripreme sportaša koji su svoje znanje i iskustva podjelili sa višeod 1000 sudionika konferencije. Osim posuških trenera na konferenciji je sudjelovala i mlada posuška studentica kineziologije Iva Lončar koja posljednje 4. godine upija znanje vrsnih stručnjaka sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Petar Boban: Ovo je za mene jedan od najdražih događaja u godini gdje imam priliku čuti iskustva vrhunskih trenera i učiti od njih. Također je to prilika za susret sa ostalim kolegama gdje razmjenjujemo iskustva i tako se nadopunjujemo. Trenerski poziv je takav da zahtjeva stalno učenje i ulaganje u sebe ako želite napredovati, to ste dužni i svojim učenicima koji to od vas i očekuju. Osim što sam magistar kineziologije – specijalist kondicijske pripreme sportaša ja sam i licencirani trener taekwondoa i nastojim svoje znanje iz područja kondicijske pripreme prenositi na svoje učenike u taekwondou da bi bili što bolji u svom sportu koji je jako zahtjevan.

Damir Ramljak: Danasnji zahtjevi modernog sporta zahtjevaju od trenera stalno usavrsavanje. Uvijek se iznova veselim ovako vrijednoj konferenciji gdje trener moze dobiti znanje od dokazanih sportskih eksperata iz svih oblasti pripreme sportasa, kao i razmjeni iskustava s kolegama trenerima. Ove godine iz nogometa su podijelili svoja iskustva zvucna imena, kao sto su Zlatko Dalic (izbornik Hr), Nenad Bijelica (Gnk Dinamo, Roberto Sassi (Fc Juventus) i mnogi drugi.

Iva Lončar: Ovo mi je treća po redu Konferencija kondicijske pripreme sportaša u Zagrebu na kojoj sam prisustvala i kao i svaka prošla, bila je izuzetno zanimljiva i edukativna. Od svih imena, koja su uvelike poznata u svijetu sporta i kondicijske pripreme, istaknula bih profesora, gospodina Vlatka Vučetića kojemu je ove godine pripala titula za najboljeg kondicijskog trenera. Vlatko je kondicijski trener mnogim uspješnim sportašima, među njima i Luki Modriću, a ja imam čast slušati njegova predavanja na Fakultetu.
Dan nakon konferencije Kondicijska priprema sportaša, mogli smo prisustovati konferenciji Kondicijska priprema u nogometu, gdje su predavanja održala šest nogometnih trenera i izbornika, tri kondicijska trenera, dva liječnika te jedan psiholog.


Svakako bih željela poručiti svim trenerima i budućim trenerima da ne prestaju učiti i usavršavati svoja sportska znanja te tako na još bolji i kvalitetniji način utjecati na razvoj i sportsku izvedbu djece i mladih sportaša.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading